ΒΙΝΤΕΟ: Η Ατζέντα 2030 στην Κοζάνη

Τάχιστη εφαρμογή της «βιώσιμης αστικής ανάπτυξης» σε όλη την χώρα

Η Ατζέντα 2030 προβλέπει μεταξύ άλλων την «βιώσιμη αστική ανάπτυξη». Πέραν της καταγραφής όλων των κτηρίων και του πιστοποιητικού ενεργειακής κατάστασης, επιδιώκεται η κατάργηση των αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης και η προώθηση ηλεκτρονικών μέσων μαζικής μεταφοράς και ποδηλάτων μέσω της σταδιακής απαγόρευσης της ιδιοκίνησης σε μεγάλες αποστάσεις.

Σκοπός της «Νέας Αστικοποίησης», στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, είναι, όπως αναφέρεται επίσημα, να δώσει νέα μορφή σε ποικίλες πτυχές της οικοδομικής ανάπτυξης και του πολεοδομικού σχεδιασμού για την μετακίνηση από τη φιλοσοφία της παραδοσιακής αστικοποίησης στην «προαστιοποίηση».

Η Νέα Αστικοποίηση μπορεί να περιλαμβάνει και «νεοπαραδοσιακά» σχέδια, καθώς και ανάπτυξη φιλική προς τις μετακινήσεις (transit-oriented development).

Αιτία που προβάλλεται είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Μήπως όμως αυτό είναι η συγκάλυψη για κάτι άλλο; Άλλωστε οι άνθρωποι σπρώχνονται προς τις πόλεις, προκειμένου να παρατήσουν την ύπαιθρο.

Θυμηθείτε:

ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στα αυτοκίνητα, πόλεις-φυλακές περιμένουν τους πάντες

ΒΙΝΤΕΟ: Το 80% ελληνικών νησιών περνά στην Ατζέντα 2030

«Κοζάνη: Βιώσιμη πόλη», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης, καθώς είναι λογικό τα πάντα να ξεκινούν από την παιδεία, τόσο τα ωφέλιμα όσο και τα… υπόλοιπα.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των μαθητών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για «την προώθηση της Οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης στην πόλη» με την μη χρησιμοποίηση των αυτοκινήτων και την αντικατάστασή τους με ποδήλατα και μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να μειωθούν υποτίθεται οι εκπομπές του άνθρακα, τον οποίο κατηγορούν για την υποτιθέμενη υπερθέρμανση.

Το πρόγραμμα των ομιλιών ήταν:

  • «Οι δράσεις των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης», ομάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης
  • «Οχήματα & ατμοσφαιρική ρύπανση», Δρ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Κοσμήτορας Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής
  • «Επιπτώσεις στην υγεία από τη ρύπανση που σχετίζεται με την κυκλοφορία οχημάτων», Μιχαήλ Καργάκης, Ειδικός Γιατρός Εργασίας Περιβάλλοντος ΜSc
  • «Το πεύκο και τα ενεργειακά φυτά στην τεχνολογία των καυσίμων», Δρ. Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου Καυσίμων
  • «Ασφαλής & Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη της Κοζάνης», Ζουρνατζής Φίλιππος, Αστυνόμος Β’, Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Σαφώς η «πράσινη» πρωτοβουλία αφορά όλη την Ελλάδα!

Παρακολουθήστε βίντεο, τα οποία μπορείτε να συγκρίνετε με παρόμοια περίπτωση που συνέβη στις ΗΠΑ με νεαρό, ο οποίος καταγγέλλει, πρόσωπο με πρόσωπο, την τοπική κυβέρνηση ότι περνά νομοσχέδιο, το οποίο επιβάλλει στην πόλη West Covina , την «πράσινη» πολιτική της Ατζέντας 2030, ορίζοντας τα ποδήλατα και τα ΜΜΜ σαν μέσα μεταφοράς, μειώνοντας την οδήγηση και αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο ζωής στην πόλη.

Με λίγα λόγια την μετατρέπει σε «πράσινο γκέτο»!

Όλα αυτά σχεδιάζονται και για την Ελλάδα και ψηφίζονται σε άδειες αίθουσες, όπως ακριβώς συνέβη στις ΗΠΑ.

 https://www.youtube.com/watch?v=YNqsn4VKb2Y

 EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu