BBC: «Το τσιπάκι που μπαίνει στο χέρι και με αυτό πληρώνεις»! Αν τα βρουν στην Ουκρανία θα προσφερθεί σε όλους

Παρατίθεται απλά το ρεπορτάζ του BBC! Πλέον τα σχόλια περισσεύουν , καθώς όλα γράφονται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης...!!!

Γράφει το BBC:

Ο Patrick Paumen προκαλεί σάλο κάθε φορά που πληρώνει για κάτι σε ένα κατάστημα ή εστιατόριο.

Κι αυτό γιατί ο 37χρονος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τραπεζική κάρτα ή το κινητό του για να πληρώσει. Αντίθετα, απλώς τοποθετεί το αριστερό του χέρι κοντά στη συσκευή ανάγνωσης καρτών ανέπαφων και η πληρωμή ολοκληρώνεται.

«Οι αντιδράσεις που έχω από τους ταμίες είναι ανεκτίμητες!» λέει ο κ. Paumen, φύλακας από την Ολλανδία.

Είναι σε θέση να πληρώσει χρησιμοποιώντας το χέρι του, επειδή το 2019 του έβαλαν ένα μικροτσίπ ανέπαφων πληρωμών κάτω από το δέρμα του.

«Η διαδικασία πονάει όσο όταν κάποιος τσιμπάει το δέρμα σου», λέει ο κ. Paumen.

Ένα μικροτσίπ εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά σε έναν άνθρωπο το 1998, αλλά μόνο την τελευταία δεκαετία η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη στο εμπόριο.

Και όσον αφορά τα εμφυτεύσιμα τσιπ πληρωμής, η βρετανο-πολωνική εταιρεία Walletmor, λέει ότι πέρυσι έγινε η πρώτη εταιρεία που τα πρόσφερε προς πώληση.

«Το εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσετε ένα ποτό στην παραλία στο Ρίο, έναν καφέ στη Νέα Υόρκη, ένα κούρεμα στο Παρίσι – ή στο τοπικό παντοπωλείο σας», λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Wojtek Paprota. “Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε γίνονται δεκτές ανέπαφες πληρωμές.”

Το τσιπ του Walletmor, το οποίο ζυγίζει λιγότερο από ένα γραμμάριο και είναι λίγο μεγαλύτερο από έναν κόκκο ρυζιού, αποτελείται από ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ και μια κεραία που περικλείεται σε ένα βιοπολυμερές – ένα υλικό φυσικής προέλευσης, παρόμοιο με το πλαστικό.

Ο κ. Paprota προσθέτει ότι είναι απολύτως ασφαλές, έχει ρυθμιστική έγκριση, λειτουργεί αμέσως μετά την εμφύτευση και θα παραμείνει σταθερά στην θέση του. Επίσης, δεν απαιτεί μπαταρία ή άλλη πηγή ενέργειας. Η εταιρεία λέει ότι έχει πλέον πουλήσει περισσότερες από 500 μάρκες.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Walletmor είναι η επικοινωνία κοντινού πεδίου ή το NFC, το σύστημα ανέπαφων πληρωμών στα smartphone. Άλλα εμφυτεύματα πληρωμής βασίζονται στην αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων (RFID), η οποία είναι η παρόμοια τεχνολογία που συναντάται συνήθως σε φυσικές ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (σ.σ. η τεχνολογία όμως προοδεύει και τα εμφυτεύματα πληρωμής που επιδιώκεται να παραδοθούν μαζικά, θα είναι ακόμα πιο ανεπτυγμένα).

Για πολλούς από εμάς, η ιδέα της εμφύτευσης ενός τέτοιου τσιπ στο σώμα μας είναι τρομακτική, αλλά μια έρευνα του 2021 σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση διαπίστωσε ότι το 51% θα το σκεφτόταν.

Ωστόσο, χωρίς να δώσει ένα ποσοστό, η έκθεση προσέθεσε ότι «τα ζητήματα εισβολής και ασφάλειας εξακολουθούν να αποτελούν μείζον μέλημα» για τους ερωτηθέντες.

Ο κ. Paumen λέει ότι δεν έχει καμία από αυτές τις ανησυχίες.

«Τα εμφυτεύματα τσιπ περιέχουν το ίδιο είδος τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση», λέει, «Από μπρελόκ μέχρι ξεκλείδωμα θυρών, κάρτες δημόσιας συγκοινωνίας όπως η κάρτα London Oyster ή τραπεζικές κάρτες με λειτουργία ανέπαφων πληρωμών.

“Η απόσταση ανάγνωσης περιορίζεται από το μικρό πηνίο κεραίας μέσα στο εμφύτευμα. Το εμφύτευμα πρέπει να βρίσκεται εντός του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μιας συμβατής συσκευής ανάγνωσης RFID [ή NFC]. Μόνο όταν υπάρχει μαγνητική σύζευξη μεταξύ της συσκευής ανάγνωσης και του αναμεταδότη, το εμφύτευμα μπορεί να διαβαστεί».

Προσθέτει ότι δεν ανησυχεί ότι μπορεί να εντοπιστεί το πού βρίσκεται.

Λέει ότι τα εμφυτευμένα τσιπ πληρωμής είναι απλώς «μια επέκταση του Διαδικτύου των πραγμάτων». Με αυτό εννοεί έναν άλλο νέο τρόπο σύνδεσης και ανταλλαγής δεδομένων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί