Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε χθες Κυριακή στο Μπακού ότι έχει μεγάλη σημασία να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή «για λόγους ασφαλείας».
Εκφράστηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, τον Ιλάμ Αλίεφ, η χώρα του οποίου θα φιλοξενήσει την COP29 τον Νοέμβριο.
Εξαίροντας τον «σημαντικό ρόλο» που διαδραματίζει το Αζερμπαϊτζάν στον εφοδιασμό με αέριο «συμμάχων κλειδιών» του NATO, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να «συμφιλιώσουμε την ανάγκη για ενέργεια με το περιβάλλον».
Ο αγώνας εναντίον της κλιματικής αλλαγής «είναι σημαντικός για την ασφάλεια, για το NATO», συνέχισε ο Νορβηγός, εξηγώντας πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι «πολλαπλασιαστής της κρίσης και βλέπουμε τις συνέπειες παντού στον κόσμο».
Η επιλογή του Αζερμπαϊτζάν για τη φιλοξενία της COP29 επικρίθηκε έντονα από οικολόγους.
«Χάρη στους φυσικούς μας πόρους (…) επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό, μαζί με τους εταίρους μας, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Αλίεφ.
απεμπε – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από 30 χρόνια έφερε την ελπίδα σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας
- Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες στο νότιο Μεξικό
- Κόπα Άφρικα: Τερματοφύλακας κατέρρευσε την ώρα του αγώνα
- Ο Νικ Κύργιος νίκησε την Σαμπαλένκα στην “Μάχη των Φύλων”, vid
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: «Θα υπάρξει συμφωνία αλλιώς θα σκοτωθούν επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι»
- Απίθανο βίντεο: Δύο Ρώσοι άναψαν πυροτεχνήματα…μέσα σε ασανσέρ!
- Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς
- Κ.Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους









