Αυτοί δείχνουν τον δρόμο! «Σκοτεινές» αποφάσεις για την εργασία και τα εμβόλια

Ολιγάρχες του διεθνισμού δίνουν το παράδειγμα…..

Το προσωπικό και οι πελάτες του διεθνιστικούς κολοσσού της Wall Street, Morgan Stanley, δεν θα μπορούν να μπαίνουν στα γραφεία της στην Νέα Υόρκη, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, μία εξέλιξη, η οποία δείχνει τον δρόμο σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα να κάνουν το ίδιο!

Όπως μεταδίδεται, οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα, την οποία επικαλείται το BBC. Η πολιτική αυτή τίθεται σε ισχύ ’ήδη από τον επόμενο μήνα.

 «Από τις 12 Ιουλίου, όλοι οι υπάλληλοι, το εργατικό δυναμικό, οι πελάτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια της Morgan Stanley στην Νέα Υόρκη και στο Γουέσττσεστερ», αναφέρει σημείωμα.

Για την ώρα, η πολιτική αυτή εναπόκειται προς στιγμήν στην ειλικρίνεια των εργαζομένων αλλά η τράπεζα μπορεί αργότερα να αποφασίσει να ζητήσει αποδείξεις εμβολιασμού.

Η Morgan Stanley είχε ήδη καθιερώσει τους λεγόμενους χώρους εργασίας «μόνο για εμβολιασμένους» σε ορισμένα τμήματα.

Εν τω μεταξύ, και οι τραπεζίτες της Goldman Sachs πήραν εντολή να αναφέρουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους πριν επιστρέψουν στα γραφεία τους νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ενώ το αντίστοιχο σημείωμα της Goldman Sachs ενθάρρυνε έντονα το προσωπικό να εμβολιαστεί, δεν επέβαλε σε κανέναν να το κάνει. «Κατανοούμε ότι η επιλογή εμβολιασμού είναι προσωπική», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Ισων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, άναψε το πράσινο φως στις εταιρείες να απαγορεύσουν την είσοδο του μη εμβολιασμένου προσωπικό στους χώρους εργασίας, υπό την επιφύλαξη εξαιρέσεων για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους, ενώ και στην Ελλάδα οι κυβερνώντες έχουν εκφραστεί αναλόγως.

Με πληροφορίες από BBC, Huffpost

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί