Αυτό το ψηφιακό σύστημα επαινεί ο Μπιλ Γκέιτς ως πρότυπο για τον πλανήτη

Τι μεταδίδεται

Το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας της Ινδίας μπορεί να έχει τους επικριτές του μεταξύ εκείνων που αντιτίθενται στην ψηφιοποίηση των ταυτοτήτων των ανθρώπων, αλλά έχει λάβει επαίνους από τον Bill Gates ως μία από τις καινοτομίες της χώρας που «αλλάζουν τον κόσμο».

Ο Gates, καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΟΗΕ, αναφέρονται σε συστήματα όπως η ψηφιακή δημόσια υποδομή (DPI) –   εισαγωγή της ψηφιακής ταυτότητας και των πληρωμών έως το 2030.

Ο Γκέιτς  ανακοίνωσε στο blog του  ότι επισκέπτεται την Ινδία και φρόντισε να σημειώσει ότι το Ίδρυμα Γκέιτς εμπλέκεται σε αυτό που αποκαλεί «προσπάθειες που σώζουν εκατομμύρια ζωές».

Όσον αφορά το DPI, ο Gates εξέφρασε τον «θαυμασμό» του για το τεράστιο βιομετρικό σύστημα της χώρας, το Aadhaar, και το γεγονός ότι πάνω από 12 δισεκατομμύρια συναλλαγές πραγματοποιούνται από αυτό.

Έχει γίνει σχεδόν κανόνας, σχολιάζουν ΜΜΕ, ότι έργα όπως το DPI δοκιμάζονται αποτελεσματικά σε αναπτυσσόμενες χώρες, ενορχηστρωμένα από παγκοσμιοποιητικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Γκέιτς αναφέρει ότι οι εξελίξεις γύρω από την εφαρμογή του DPI στην Οντίσα παρακολουθούνται από την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και από την Αιθιοπία και τη Σρι Λάνκα, ώστε να εφαρμοστεί το παράδειγμα της Ινδίας και εκεί.

Το περασμένο φθινόπωρο, το Ηνωμένο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (UNDP) αποκάλυψε μια καμπάνια που ονομάζεται «50-σε-5» που στοχεύει να «βοηθήσει» 50 χώρες «να σχεδιάσουν, να λανσάρουν και να κλιμακώσουν στοιχεία της ψηφιακής δημόσιας υποδομής τους».

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί