• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά τα μέτρα πήρε η Ελλάδα για τον ιό – Φόβοι πως θα γίνουμε Ιταλία – 90 τα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά τα μέτρα πήρε η Ελλάδα για τον ιό – Φόβοι πως θα γίνουμε Ιταλία – 90 τα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πανικός ήρθε και στην χώρα μας...

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, η οποία κινδυνεύει να γίνει Ιταλία, με το σύστημα υγείας προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση μεγάλης έξαρσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 90.

Στην Αττική, στο Αττικόν και το Σωτηρία, νοσηλεύονται  10 ασθενείς, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονται 18 ασθενείς.

 Ο 66χρονος, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε και νοσηλεύτηκε στο Ρίο, είναι διασωληνωμένος τα τελευταία 24ωρα.

Στο ΑΧΕΠΑ ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει ανέλθει στους 7.

Το υπουργείο Υγείας, από την ανακοίνωση του πρώτου κιόλας κρούσματος στη χώρα μας, στις 26 Φεβρουαρίου, έχει λάβει μια σειρά μέτρων, τα οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε ακραία μέτρα Ιταλίας, με τους Έλληνες να παίρνουν μία γερή δόση γεύσης μελλοντικών καταστάσεων.

Για τις επόμενες 14 ημέρες αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας. Το μέτρο αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, όλων των ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Στις εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις περιλαμβάνονται και φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης κ.α.

Επιπλέον, ισχύει αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες, όπως και η αναστολή όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στον εξωτερικό και το εσωτερικό.

Από την Δευτέρα 9 Μαρτίου έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των ΚΑΠΗ της χώρας για 4 εβδομάδες, καθώς και οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες. Στην αναστολή περιλαμβάνονται και οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα, όπως και του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Τέλος, ισχύει αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

ΦΩΤΟ eurokinissi