• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυστραλία: Οι μαθητές απεργούν για το κλίμα… όλα τα άλλα πάνε καλά!

Αυστραλία: Οι μαθητές απεργούν για το κλίμα… όλα τα άλλα πάνε καλά!

Χιλιάδες Αυστραλοί μαθητές δεν πήγαν σήμερα σχολείο και κατέβηκαν στους δρόμους μαζί με ακτιβιστές για το κλίμα για να καλέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει να χρηματοδοτεί τη βιομηχανία αερίου, θέτοντας στο στόχαστρο τα σχέδια του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον να χρηματοδοτήσει ένα νέο εργοστάσιο αερίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που αποκαλείται “School Strike 4 Climate” (SS4C) – Μαθητική Απεργία 4 για το Κλίμα, δεκάδες χιλιάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν σε περίπου 50 πόλεις σε όλη την Αυστραλία, δήλωσαν οι διοργανωτές.

“Σήμερα, μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους απογοητευμένους Αυστραλούς, απεργώ από το σχολείο για να πω στην κυβέρνηση Μόρισον ότι πρέπει να σταματήσει να πετάει τα λεφτά των πολιτών στο αέριο”, ανέφερε σε μια δήλωση η 16χρονη διοργανώτρια Νατάσα Αμπραγιαουικράμα.

Πολλές τοπικές επιχειρήσεις έκλεισαν για μία ημέρα προκειμένου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, που ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να χρηματοδοτεί σχέδια αερίου και άνθρακα και αντ’ αυτών να επενδύσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσαν οι διοργανωτές.