Σε ένα ξέσπασμά του με αποδέκτη ως επί το πλείστον την Εθνική Δεξιά σε ΗΠΑ και Ρωσία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, μίλησε στο περιθώριο των διαφωνιών αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19.
Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters και τόνισε μεταξύ άλλων για πολλοστή φορά την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία εδώ και τώρα.
Ωστόσο προέβη και σε μία διαπίστωση:
«Υπάρχει έλλειμμα παγκόσμιας ηγεσίας»
Και συνέχισε:
«Η διεθνής κοινότητα ήταν πιο διχασμένη από ποτέ. Ελπίζω να ξεπεραστεί αυτό νωρίτερα και όχι αργότερα»
Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τον δημοσιογράφο του Reuters υπογραμμίζοντας το…παράπονό του πως εκεί όπου υπάρχει εξουσία δεν συναντώνται παραδείγματα «καλής ηγεσίας».
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε εύκολα δύο πράγματα:
.
- Σε παγκόσμιες κρίσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες προβάλλουν -άλλοι πολύ και άλλοι λιγότερο- την ανάγκη ύπαρξης ΕΝΟΣ παγκόσμιου ηγέτη (ή μιας παγκόσμιας αρχής), κάποιου που θα φανεί στα μάτια του κόσμου ως εκείνος που «σηκώνει το βάρος των προβλημάτων»
- Τις έμμεσες κατηγορίες προς τους Τραμπ και Πούτιν που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τιμόνι των δύο πιο ισχυρών κρατών του πλανήτη
.
Οι τελευταίοι, κατά το παράδειγμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι και εκείνοι που έχουν μεν την εξουσία (δύναμη) αλλά για τη Νέα Τάξη δεν είναι σε καμία περίπτωση συνεργάσιμοι και άρα δεν θεωρούνται «αξιόπιστοι ηγέτες».
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα κατά του ISIS αν δεχθούμε ξανά επίθεση
- Τσατραφύλλιας: “Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας…”, θα καθορίσει τον καιρό τα Χριστούγεννα
- Εν κινήσει ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώος βγήκε από το όχημα ο οδηγός, vid
- Συρία: Επίθεση του ISIS με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες, vid
- Αποκρυπτογραφήθηκε κώδικας χιλιετιών: Ερευνητής έλυσε το μυστήριο της γραφής των Χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας
- Συνομιλίες στο… «πόδι» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Πούτιν, vid
- Για επίθεση σε ακόμα ένα τουρκικών συμφερόντων πλοίο μιλούν οι Ουκρανοί, vid
- Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα
- Συνελήφθη στο Αιγάλεω 28χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ









