• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκίνησε το σχέδιο της παγκόσμιας χούντας – «Ανάσα» της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε το σχέδιο της παγκόσμιας χούντας – «Ανάσα» της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Γεγονότα σε εξέλιξη...

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Ευτυχώς στην Ελλάδα ενισχύεται μετά από χρόνια η οικοδομή (διαβάστε ΕΔΩ), γιατί στην Γερμανία, το Κράτος ξεκίνησε να αγοράζει σπίτια, ώστε να τα προσφέρει με φθηνό ενοίκιο σε όσους τα έχουν χάσει ή δεν έχουν.

Αυτό, ενδεχόμενα ηχεί ευχάριστα στα αυτιά πολλών, ωστόσο το ιδανικότερο ίσως είναι για τον καθένα να μπορεί να διατηρεί την δική του ιδιοκτησία, σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες σε όσους τις κυνηγούν.

Όπως διαβάζουμε σε γερμανικά ΜΜΕ, το Βερολίνο αγόρασε 670 διαμερίσματα στο Karl-Marx-Allee τα οποία ανήκαν σε ιδιώτη, με σκοπό την επανακρατικοποίησή τους.

Συ αυτό βοήθησαν και μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των ενοικίων της πόλης.

Σου δίνουν το πρόβλημα: «Αύξηση ενοικίων».

Σου δίνουν την «λύση»: Το Κράτος αγοράζει (εξαγοράζει) σπίτια, προσφέρει φθηνά ενοίκια, ανταγωνιζόμενο τους ιδιώτες και τελικά οι πολίτες εξαρτώνται από την όποια εξουσία, η οποία δεν αποκλείεται με «εργαλείο» την στέγη και τα όποια επιδόματα, να χειραγωγεί ακόμα και την ψήφο τους.

FOCUS ONLINE

Το κίνημα, υπέρ των κρατικών ενοικίων, ξεκίνησε στην γερμανική πρωτεύουσα, τον περασμένο Νοέμβριο όταν η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Predac ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκκενώσει 700 διαμερίσματακαι να τα δώσει στη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων του Βερολίνου, την Deutsche Wohnen.

Διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αυξήσεις ενοικίου, οι ενοικιαστές διαδήλωναν και κρεμούσαν πανό στα διαμερίσματά τους, αναγκάζοντας την γερουσιαστή της πόλης να εμποδίσει την πώληση.

Εν τέλει, μετά από αρκετούς μήνες διαμαρτυριών, η γερουσία ανακοίνωσε πως τρία μπλοκ πολυκατοικιών που περιλαμβάνουν περισσότερα από 670 διαμερίσματα θα αγοραστούν από τον κρατικό πάροχο κατοικιών Gewobag.

Η Ελλάδα με την ενίσχυση της οικοδομής παίρνει μία «ανάσα» της τελευταίας στιγμής στην αγορά ακινήτων, καθώς, όπως βλέπουμε, το σχέδιο της παγκόσμιας χούντας προχωρά.

Αυτά…