• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» Πομπέο: «Ο κορωνοϊός ίσως διέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν»

«Βόμβα» Πομπέο: «Ο κορωνοϊός ίσως διέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν»

Πολλάκις η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει το Πεκίνο για τον «κινέζικο ιό».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ερευνήσει πλήρως το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να διέφυγε κατά λάθος από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του COVID.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post» επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε τα εξής πολύ σοβαρά:

«Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο», αποκαλύπτοντας πληροφορίες που εμπλέκουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν με την προέλευση της πανδημίας.

«Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκοτώνοντας έναν».

Μία από τις πιο «τρανταχτές» αποκαλύψεις που έκανε ο Μάικ Πομπέο ήταν η νόηση των εργαζομένων του συγκεκριμένου εργαστηρίου, έχοντας «συμπτώματα σύμφωνα με την COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες το φθινόπωρο του 2019», μερικούς μήνες δηλαδή πριν ξεσπάσει η επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Ουχάν.

Η είδηση τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο αρκετών ειδησεογραφικών πρακτορείων: