• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • ΒΙΝΤΕΟ: Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ , αλλά τώρα μιλάνε για…κοινωνική δικαιοσύνη στον φόρο ακινήτων!

ΒΙΝΤΕΟ: Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ , αλλά τώρα μιλάνε για…κοινωνική δικαιοσύνη στον φόρο ακινήτων!

Η δήθεν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει περάσει ήδη στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά ψέματα που έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια.

Του Άρη Δημόπουλου

Κάτι που άρχισε λίγο μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έχει γίνει εν έτει 2018 καθημερινότητα για εκατομμύρια πολίτες, πρόκειται για έναν φόρο που δήθεν η…επαναστατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε το 2015.

Τρία χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί ο συγκεκριμένος φόρος, αλλά έρχονται και νέες επιβαρύνσεις από τους ίδιους που διατράνωναν μερικά χρόνια πριν πως ο ΕΝΦΙΑ είναι παράνομος!

Σε ένα κακόγουστο παιχνίδι λέξεων και εννοιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ΕΝΦΙΑ, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πως το κόμμα του ποτέ δεν υποσχέθηκε κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας (!!) , συμπληρώνοντας δε πως στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι δείγμα δικαιοσύνης!

Αφού υποστήριξε τα παραπάνω απίστευτα, ο κ.Κυρίτσης επιτέθηκε στα «αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ», σημειώνοντας πως στις λαϊκές περιοχές δεν θα υπάρξει εν τέλει αύξηση 500 ευρώ , αλλά η αύξηση θα κυμανθεί κοντά στα 20 ευρώ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει με ακόμη μεγαλύτερους συντελεστές την μεγάλη ακίνητη περιουσία στις πιο…πλούσιες περιοχές, κάτι που εννόησε ως «δίκαιη πολιτική».

Επειδή έχει αποδεχθεί δυστυχώς πως η μνήμη των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι αρκετά αδύναμη, θυμηθείτε τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, σε έναν φόρο που αυτές τις μέρες οι ίδιοι θα ψηφίσουν μία νέα του δυσβάσταχτη αύξηση:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu