• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΒΟΜΒΑ» ειδικού για τα τα τεστ του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δείτε τι κάνουν αστυνομικοί σε παραλίες (vid)

«ΒΟΜΒΑ» ειδικού για τα τα τεστ του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δείτε τι κάνουν αστυνομικοί σε παραλίες (vid)

test_koronoios
Αυτό άραγε είναι πανδημία;

Δήλωση «βόμβα» για την αύξηση των κρουσμάτων και αν τα μεγέθη αυτά είναι συγκρίσιμα με την περίοδο του lockdown, έκανε ο Δημήτριος Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού «Star», αν τα μεγέθη είναι συγκρίσιμα καθώς χθες είχαμε 210 νέα κρούσματα και προχθές 260, ενώ στην υποτιθέμενη κορύφωση του κορωνοϊού στην χώρα μας μεταξύ Απριλίου και Μαΐου σε γενικό lockdown ο ανώτερος αριθμός κρουσμάτων ήταν 150, ο καθηγητής επιδημιολογίας απάντησε:

«Τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα γιατί διαφέρει ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά. Την περίοδο Μαρτίου- Απριλίου πραγματοποιούνταν περίπου 1.000 τεστ ημερησίως ενώ την τρέχουσα περίοδο πραγματοποιούνται πάνω από 12.000 τεστ ημερησίως».

Πως λοιπόν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων όταν, Απρίλιο-Μάρτιο είχαμε 150 κρούσματα σε 1000 τεστ ημερησίως, ενώ τώρα έχουμε 260 σε 12.000 τεστ;

Μήπως η όλη κατάσταση κρύβει υπερβολές, καθώς ναι μεν ο κορωνοϊός υπάρχει αλλά έχει χαρακτηριστεί ως πανδημία; Εμείς απλά αναρωτιόμαστε βάσει όσων ακούμε από ειδικούς.

Ή μήπως δεν είναι υπερβολή αστυνομικοί να μετρούν με μεζούρες τις αποστάσεις σε ξαπλώστρες για να κόψουν πρόστιμο σε τυχόν παραβιάσεις;

Ο γιατρός πάντως, αναφορικά με το εμβόλιο δήλωσε πως θα έκανε δημοσίως για να δείξει στον κόσμο ότι είναι ασφαλές.

«Προκειμένου να πάρει έγκριση ένα εμβόλιο περνά από ένα εκτενές φάσμα κλινικών δοκιμών. Η τεχνολογία των εμβολίων είναι παρόμοια με τα προηγούμενα εμβόλια και γνωρίζουμε ότι σε ανάλογες περιστάσεις δεν υπάρχει ανησυχία για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους».