• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βατόπουλος: Μέτρα Κίνας στην Ελλάδα!!! Μια φορά την βδομάδα ψώνια, να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις, vid

Βατόπουλος: Μέτρα Κίνας στην Ελλάδα!!! Μια φορά την βδομάδα ψώνια, να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις, vid

Να είναι «κάθε μέρα Κυριακή» ζητά ο «ειδικός» - Μόνο η λέξη ΣΟΚ περιγράφει όσα ακούμε...

Λήψη μέτρων τύπου Κίνας και επιβολή αυστηρότερου lockdown για δύο εβδομάδες!!! Αυτό πρότεινε ως μέτρο ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας. 

«Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα.

Στην Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. 

Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει την μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Τι άλλο να σχολιάσουμε…

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 5.46: