• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Τζιχάντ, Ισλάμ, συνδικαλισμός και «αριστεροσύνη»: Αλλάζει η Ελληνική Ιστορία – Δείτε πως θα μοιάζουν πλέον τα σχολεία μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τζιχάντ, Ισλάμ, συνδικαλισμός και «αριστεροσύνη»: Αλλάζει η Ελληνική Ιστορία – Δείτε πως θα μοιάζουν πλέον τα σχολεία μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμος να παρουσιάσει τις αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας που του έχουν προτείνει πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί είναι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Ελληνική Ιστορία αλλάζει στα πρότυπα της αριστερόστροφης παγκοσμιοποίησης.

Τι σημαίνει αυτό; Που θα δοθεί προτεραιότητα;

Η ομάδα των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», προτείνει ενδεικτικά στο νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας να ενταχθούν θέματα όπως:

  • η τζιχάντ
  • ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα
  • το Ολοκαύτωμα
  • ο συνδικαλισμός
  • τα δικαιώματα των μειονοτήτων
  • η σύγχρονη μετανάστευση

Τι θέματα είναι αυτά; Πως θα τα χαρακτηρίζατε;

Αυτό που παρατηρούμε εμείς είναι πως η Ελληνική ιστορία από εθνοκεντρική, δίχως να παραγνωρίζεται η διεθνής επιρροή της, γίνεται πολυπολιτισμική αριστερής απόχρωσης με «πινελιά» Ισλάμ.

Μαζί με τα παιδιά των «προσφύγων και μεταναστών», όπως τους ονομάζουν, τα Ελληνόπουλα θα μαθαίνουν για την τζιχάντ των μουσουλμάνων, κατά την οποία δεν αποκλείεται αργότερα να αποτελέσουν θύματα.

Θα μαθαίνουν για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, μαντέψτε από ποια οπτική γωνία, για τον συνδικαλισμό, τον οποίο θέλουν να επιβάλλουν και στον Ελληνικό Στρατό, τα δικαιώματα των «μειονοτήτων που μας κυβερνούν», όπως είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης και φυσικά για την σύγχρονη μετανάστευση, τι κι αν είναι παράνομη.

Σε ερώτηση της Καθημερινής, ο κ. Γαβρόγλου είχε απαντήσει:

Με τις αλλαγές σε Ιστορία και Γλώσσα επιχειρείτε μία παρέμβαση στα μαθήματα που έχουν άμεση συνάφεια με την ταυτότητα του Έλληνα;

– Εγώ θα έλεγα ότι η ταυτότητα δεν εξαρτάται από τα μαθήματα! Και κυρίως δεν εξαρτάται από μαθήματα με ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο περιεχόμενο. Ας μη φοβόμαστε τον εκσυγχρονισμό του περιεχομένου και των τρόπων διδασκαλίας των μαθημάτων.

– Από πότε σκοπεύετε να εισαχθούν στο σχολείο αυτές οι αλλαγές; 

– Οι προετοιμασίες έχουν γίνει, και με κριτήριο την ωρίμανσή τους εκτιμώ ότι οι πρώτες αλλαγές θα εισαχθούν από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ας μην φοβόμαστε λοιπόν τον… «εκσυγχρονισμό». Παλιομοδίτικη η Ελληνική Ιστορία. Η Παιδεία άραγε δεν διαμορφώνει την ταυτότητα; Ε, τότε τι την διαμορφώνει; Τα «σπουδαία» τον… επόμενο Σεπτέμβριο.

Παραθέτουμε ξανά το βίντεο της νέας εποχής στα ελληνικά σχολεία για όσους δεν το έχουν δει:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu