Ψήφισμα για ένα επαρκές ελάχιστο εισόδημα στα κράτη μέλη, ενέκρινε την Τετάρτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ).
Σημειώνεται μεταξύ άλλων:
«Το ψήφισμα αναφέρει ότι το επαρκές ελάχιστο εισόδημα θα καταστήσει τα σχετικά συστήματα πιο προσβάσιμα και αποτελεσματικά και θα διασφαλίσει την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων, που βρίσκονται εκτός αυτής.
Σχετικό δελτίου Τύπου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου σημειώνει ότι το σώμα θέλει να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση του αυξημένου κόστους ζωής μέσω νέας νομοθεσίας για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος.
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αξιολογούν τακτικά τα εθνικά τους συστήματα και, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τα ανανεώνουν, εξασφαλίζοντας ένα επαρκές επίπεδο στήριξης ανάλογο με το εθνικό όριο κινδύνου φτώχειας (AROPE), ώστε να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής ασφάλειας, που θα εγγυάται ένα ελάχιστο βιοτικό επίπεδο».
Το κείμενο εγκρίθηκε με 336 ψήφους υπέρ, 174 κατά και 121 αποχές.
Θέλουν να διασφαλίζουν ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα έχουν μηχανισμούς που να προβλέπουν την παροχή επιδομάτων αντίστοιχων με το γνωστό πλέον εδώ και χρόνια στην Ελλάδα “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα”.
Δείτε τι έλεγε προ μερικών μηνών το Συμβούλιο της Ε.Ε.:
«Συνιστάται επίσης στα κράτη μέλη να επιτύχουν σταδιακά το κατάλληλο επίπεδο εισοδηματικής στήριξης το αργότερο έως το 2030, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών. Το ελάχιστο εισόδημα αποτελεί βασικό στοιχείο των στρατηγικών εξόδου από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Συμβάλλει επίσης στη στήριξη μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης σε περιόδους οικονομικής κρίσης».
(ΦΩΤΟ:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος για κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot – “Καθαρή εμπλοκή στον πόλεμο”
- Παίζει Resident Evil 2 σε μια πλήρη εγκατάσταση VR….με προσομοιωτή βάδισης! vid
- Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο – Αγροτικό συγκρούστηκε με ΙΧ στη διασταύρωση Αρμένων
- Ευχές Μητροπολιτών και Αυτοδιοίκησης σε Μουφτήδες της Θράκης για μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή
- To χιούμορ του Τσακ Νόρις στο τελευταίο βίντεο που ανέβασε για τα 86α γενέθλιά του
- Τ. Θεοδωρικάκος: «Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας»
- Νέες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό κατά των «ναρκοτρομοκρατών»
- Απίστευτη: 96χρονη Αμερικανίδα με εκατομ. ακολούθους μακιγιάρεται και ντύνεται για τα γενέθλιά της σε viral βίντεο!
- Πώς είναι να ζεις στο κέντρο της Αθήνας με παιδιά; Οι επίμονοι κάτοικοι του κέντρου απαντούν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου









