• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τώρα είναι καλοκαίρι! Αφήνουν τον κορωνοϊό στην άκρη, από αυτό «πεθαίνει» κόσμος

Τώρα είναι καλοκαίρι! Αφήνουν τον κορωνοϊό στην άκρη, από αυτό «πεθαίνει» κόσμος

Δεν αφήνουν τους πολίτες σε ησυχία

Και ενώ τα κρούσματα με τον κορωνοϊό ατονούν μαζί και οι φερόμενοι θάνατοι από αυτόν, επειδή είναι καλοκαίρι, βρήκαν άλλη αιτία, λόγω της οποίας…πεθαίνουν άνθρωποι.

Όπως αναφέρουν, περισσότεροι από έναν στους τρεις θανάτους (37%), στους οποίους η ζέστη έχει παίξει ρόλο κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μπορούν να αποδοθούν ήδη στην άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της υποτιθέμενης ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Άρα λοιπόν έχουμε την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή που σκοτώνει το καλοκαίρι και τον ανθρωπογενή, ΠΛΕΟΝ, ιό που σκοτώνει!

ΑΡΑ: Για όλα φταίει ο κακός άνθρωπος, ο οποίος πρέπει να περιοριστεί και την διακυβέρνηση να την αναλάβουν λίγοι εκλεκτοί…

Η έρευνα δείχνει ότι με το πέρασμα του χρόνου οι πιο ακραίες θερμοκρασίες και τα συχνότερα κύματα καύσωνα τα καλοκαίρια οδηγούν δήθεν σε περισσότερους θανάτους. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ένα μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής παρατηρείται σταδιακά στις πιο ζεστές χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Το ποσοστό «ενοχής» της κλιματικής αλλαγής ποικίλει από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη του κόσμου. Στην Αθήνα, σύμφωνα με την έρευνα, εκτιμάται ότι το 26,1%, δηλαδή τουλάχιστον ένας στους τέσσερις θανάτους που σχετίζονται με τη ζέστη, μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή.

Οι ερευνητές που υπογράφουν τη μελέτη στο Nature Climate Change, με επικεφαλής την δρα Άνα Βισέδο-Καμπρέρα του Πανεπιστημίου της Βέρνης, ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου 1991-2018 από 732 τοποθεσίες σε 43 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα. Στη μελέτη, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η καθηγήτρια Ιατρικής Στατιστικής και Επιδημιολογίας Κλέα Κατσουγιάννη της Ιατρική Σχολής του ΕΚΠΑ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου.

Η έρευνα εκτιμά ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το 37% των θανάτων τα καλοκαίρια εξαιτίας των κυμάτων καύσωνα συνδέεται με την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στην Κεντρική και Νότια Αμερική (φθάνει το 76% στον Ισημερινό και στην Κολομβία), καθώς και στη Νοτιοανατολική Ασία (μεταξύ 48% και 61% ανάλογα με τη χώρα).

Όσον αφορά συγκεκριμένες πόλεις, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής συμβαίνουν 189 επιπρόσθετοι θάνατοι στην Αθήνα (το 26,1% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη γενικότερα), 172 στη Ρώμη (32%), 156 στο Τόκιο (36%), 177 στη Μαδρίτη (32%), 146 στη Μπανγκόκ (53,4%), 82 στο Λονδίνο (33,6%) και 141 στη Νέα Υόρκη (44,2%).

Τώρα είναι καλοκαίρι λοιπόν! Τον χειμώνα πάλι άνθρωποι θα πεθαίνουν ξανά από κορωνοϊό. Μέχρι να φύγουν οι φυσιολογικές ζέστες του καλοκαιριού, θα φταίει η κλιματική αλλαγή.