• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το σιγουρεύουν από παντού! Η Ε.Ε. εξασφάλισε νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για 400εκατ. πολίτες!

Το σιγουρεύουν από παντού! Η Ε.Ε. εξασφάλισε νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για 400εκατ. πολίτες!

Ανάμεσά τους φυσικά βρίσκονται και Έλληνες πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα τη σφράγιση μιας συμφωνίας με την Johnson & Johnson για την προμήθεια του πιθανού εμβολίου της κατά της COVID-19 για έως και 400 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρόκειται για το τρίτο συμβόλαιο προαγοράς που υπογράφεται από την ΕΕ με κατασκευαστές εμβολίων κατά της COVID-19 έπειτα από τις συμφωνίες με την AstraZeneca και τη Sanofi.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να παραγγείλουν έως και 400 εκατομμύρια σκευάσματα του ΠΙΘΑΝΟΥ εμβολίου αφού λάβει έγκριση ως ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ.

«Το συμβόλαιο επιτρέπει στις χώρες μέλη να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν εμβόλια για επιπλέον 200 εκατομμύρια ανθρώπους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ΕΕ.

Προκειμένου να εξασφαλίσει τα εμβόλια, η ΕΕ έδωσε στην Johnson & Johnson μια προκαταβολή, το καταβληθέν ποσό της οποίας δεν αναφέρεται.

Θυμίζουμε πως ήδη «τρέχουν» οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. για λογαριασμό των χωρών-μελών προκειμένου τους αμέσως επόμενους μήνες θα εξασφαλιστούν εκατομμύρια δόσεις ΚΑΙ από το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί και όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το el.gr οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη χώρα μας να είναι από τις πρώτες που θα παραλάβουν τις πρώτες εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο που ετοιμάζει η φαρμακευτική εταιρεία-κολοσσός «Astrazeneca».

(φωτο:unsplash)