Προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να φυτεύονται σε χώρο ενός στρέμματος στην περιοχή Στρεμπενιώτη συνολικά 750 δέντρα, από κερασιές, καστανιές, μηλιές και ροδακινιές έως γκότζι μπέρι, ιπποφαές και λαγοστάφυλο.
Τα πλάνα για τη δημιουργία ενός αστικού αλσυλλίου με καρποφόρα δέντρα και φυτά είναι έτοιμα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία, και στο «παιχνίδι» της συμμετοχής ετοιμάζονται να μπουν οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής Στρεμπενιώτη.
«Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε το πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος. Ενδεχομένως ο όρος να προκαλεί μια μικρή σύγχυση, αλλά πολύ εύκολα φανταζόμαστε ότι τα δέντρα που θα φυτευτούν θα είναι παραγωγικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα δούμε τάχιστα αποτελέσματα για την παραγωγή της τροφής», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο διευθυντής της Μάμαγαια, Περικλής Χατζηνάκος.
Όπως είπε ο κ.Χατζηνάκος τα οφέλη για την περιοχή θα είναι πολλά. Πέρα από περιβαλλοντικά, καθώς θα δημιουργηθούν ευκαιρίες πρόσβασης σε τροφή για ζώα και πουλιά και από τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου, θα υπάρξουν και κοινωνικά οφέλη καθώς δεν είναι έντονο ακόμη στην ελληνική κουλτούρα το στοιχείο της καλλιέργειας στο αστικό περιβάλλον.
«Η φύτευση των συνολικά 750 δέντρων και φυτών, μια μεγάλη ποικιλία, θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου γιατί πρέπει να προλάβουμε τη φυτευτική περίοδο. Ακολουθούμε την επιστήμη και δεν φυτεύουμε καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηνάκος.
Σε αυτή την ξεχωριστή «πράσινη» εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, στους οποίους την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο βρώσιμο δάσος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο σημείο όπου θα «γεννηθεί» το δάσος.
(απεμπε – φωτο:Freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









