• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Ποτάμι- Κεραυνοί το κατακαλόκαιρο: Θα μείνουμε θεατές της κλιματικής αλλαγής

Το Ποτάμι- Κεραυνοί το κατακαλόκαιρο: Θα μείνουμε θεατές της κλιματικής αλλαγής

Την αγωνία για τον καιρό του εκλογικού σαββατοκύριακου διαδέχεται η αγωνία για τον καιρό των διακοπών μας και -ακόμα εντονότερη- για την ετοιμότητά μας να προστατευθούμε από τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, πάντα πιο αιφνίδια και επικίνδυνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καταμεσής του καλοκαιριού, το Ινστιτούτο Π2 “Πρόοδος στην Πράξη” διοργανώνει δημόσια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή φυσικών επιστημόνων και ανθρώπων με γνώσεις σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής.

Τι προκαλεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Ποιες είναι οι συνέπειες των καιρικών φαινομένων στην απλή καθημερινότητα; Πώς συνδέεται η προστασία της φύσης με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε μια φυσική καταστροφή στην Ελλάδα; Ποιες προσπάθειες γίνονται από τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων; Πώς συμμετέχει η Ελλάδα σε αυτές;

Η δημόσια συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 11 του μήνα στις 8 το βράδυ στο Polis Art Cafe(Πεσμαζόγλου 5)

Συμμετέχουν:

Χρήστος Ζερεφός, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας

Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Σεισμολογίας

Ευτύχης Σαρτζετάκης – Καθηγητής Οικονομικών των Φυσικών Πόρων

Ιόλη Χριστοπούλου, Διευθύντρια Πολιτικής The Green Tank

Τις θέσεις του Ποταμιού για το περιβάλλον παρουσιάζει η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Τη συζήτηση συντονίζει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

(φώτο: Eurokinissi)