Από χτες Τετάρτη η Άγκελα Μέρκελ άναψε το πράσινο φως για μερικό lockdown. Παράλληλα, η Γαλλία θα μπει εκ νέου σε πανεθνικό lockdown, από αυτήν την εβδομάδα, και τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.
Ο γαλλογερμανικός άξονας οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα σε ακόμα σκληρότερα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας και σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Οι υπόλοιπες χώρες θα πουν: για να το κάνουν οι δύο ισχυρότερες χώρες στην Ευρώπη, πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Ο φόβος είναι πια διάχυτος, όπως θα δείτε στα παρακάτω συγκλονιστικά βίντεο.
Γι’ αυτό και στην Ελλάδα σκέφτονται πια τα Lockdown ακόμα και στην Θεσσαλονίκη, την μητρόπολη της Βόρειας Ελλάδας.
Ήδη οι πολίτες, επηρεασμένοι από το κλίμα φόβου έχουν σπεύσει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάνουν «rapid test», κάτι που θα ανεβάσει τα κρούσματα στον Θεό για ένα ιό που δεν είναι επικίνδυνος σε σχέση με άλλους θανατηφόρους.
Η Γαλλία λοιπόν ξαναμπαίνει σε καραντίνα από την Παρασκευή και τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου, σε μερικό lockdown προχωρά και η Γερμανία και φυσικά η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον γάλλο-γερμανικό άξονα.
Και επειδή όλα πρέπει να γίνονται εύρω-κεντρικά, η Κομισιόν ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων, με αφορμή τον κορωνοϊό, αναφέροντας ότι η νέα αύξηση των λοιμώξεων στην ήπειρο είναι “ανησυχητική”.
Μάλιστα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, εκτίμησε πως τα κρούσματα θα αυξηθούν γρήγορα τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ προϊδέασε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά.
Γενικά η ζωή μας πλέον θα είναι πολύ διαφορετική…
ΑΣΧΕΤΟ: Διαχρονικά ονομάζουμε χούντα την χούντα, αφού έχει περάσει. Η συντριπτική πλειοψηφία αρχικά την καλωσορίζει σαν κάτι το αναγκαίο.
Επανερχόμαστε στο άρθρο μας: Δείτε δημοσιογράφους και πολίτες να μιλούν και θα καταλάβετε πως ο φόβος τους έχει πείσει ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,1% στον γενικό δείκτη τιμών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το δ’ τρίμηνο του 2025
- Τι απαντά η Κεφαλογιάννη για την τροπολογία σχετικά με την επιμέλεια τέκνων
- Τραγωδία στη Σκύδρα Πέλλας: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 59χρονη πεζή
- Λαγκάρντ από Davos: Ευχαριστώ όσους επικρίνουν την Ευρώπη
- Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων: Ψηφιακό «φακέλωμα» για εκατομμύρια οφειλέτες
- Η συγκίνηση της Κέιτ Χάντσον για τη δεύτερη υποψηφιότητά της στα Όσκαρ
- Περιστέρι: Πάνω από 300 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας, στην “Ημέρα Καριέρας” της ΔΥΠΑ
- ΔΥΠΑ: Ξεκινά στις 26/1, νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για τη διαχείριση ζωονόσων στη Θεσσαλία
- Πιάστηκαν ξανά στα χέρια βουλευτές στην τουρκική Βουλή – vid
- Κιάτο: Εντόπισαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης μέσα σε σπίτι
Κύρια Θέματα









