• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «πείραμα» του κοροναϊού: Ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κίνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «πείραμα» του κοροναϊού: Ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κίνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτα πράγματα εκτυλίσσονται στην Κίνα με αφορμή τον κοροναϊό.

Μέσα στις ιστορίες τρέλας που μας έρχονται τις τελευταίες μέρες από την Κίνα, ήρθε να προστεθεί μία ανήκουστη εντολή!

Πιο συγκεκριμένα η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Κίνας Σαν Τσουνλάν μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία θα μεταφέρονται τόσο οι άρρωστοι (από τον κοροναϊό) όσο και οι κοντινοί συγγενείς τους!

Με αφετηρία την επαρχιακή πόλη Γουχάν, από την οποία εικάζεται πως ξεκίνησε ο κοροναϊός, η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Κίνας έκανε λόγο για έναν «πόλεμο» τον οποίο πρέπει να κερδίσει ο κινεζικός λαός πάση θυσία.

Η ίδια μάλιστα περιέγραψε και τον τρόπο λειτουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκείνους που μπαίνουν σε αυτά να χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

  1. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα,
  2. Τα ύποπτα κρούσματα
  3. Όσους έχουν επαφή με τις προηγούμενες δυο κατηγορίες
  4. Όσους έχουν πυρετό

.

«Πρέπει να εργάζεστε σε 24ωρη βάση. Σε περιόδους πολέμου δεν μπορούν να υπάρχουν λιποτάκτες», δήλωσε η Κινέζα αξιωματούχος.

Η συγκλονιστική αυτή παραδοχή που θυμίζει κάτι από παγκόσμια χούντα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων έπειτα από το ντελίριο δηλώσεων και μέτρων που ακούμε σχετικά με τον κοροναϊό.

Συνηθίζουν στις νέες τεχνολογίες καταναγκασμού και ελέγχου οι Κινέζοι

Οι εταιρίες τεχνολογίας εδώ και καιρό παρακολουθούν σιωπηρά τις κινήσεις των χρηστών τους. Η China Mobile το προώθησε αυτό ως υπηρεσία αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας γραπτά μηνύματα στους κατοίκους του Πεκίνου και λέγοντάς τους ότι μπορούν να τσεκάρουν πού βρέθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες.

Δεν εξήγησε για ποιο λόγο μπορεί να το χρειαστούν οι χρήστες, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο εάν ερωτηθούν από τις αρχές ή τον εργοδότη τους για τις μετακινήσεις τους.

«Στην εποχή των μεγάλων δεδομένων και του ίντερνετ, οι μετακινήσεις κάθε ανθρώπου φαίνονται εύκολα. Άρα τώρα είμαστε διαφορετικοί από την εποχή του SARS», η επιδημιολόγος Λι Λαντζουάν σε συνέντευξή της στο κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV την περασμένη εβδομάδα, συγκρίνοντας τον σημερινό ιό με αυτόν που στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους το 2003. «Με τέτοιου είδους τεχνολογίες, θα πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε πλήρως για να βρίσκουμε την πηγή της μόλυνσης και να την περιορίζουμε».

Το υπουργείο Βιομηχανίας απέστειλε ανακοίνωση στις κινεζικές εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης και τα ερευνητικά ινστιτούτα αυτή την εβδομάδα, ζητώντας τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Οι εταιρίες απάντησαν με μια σειρά ανακοινώσεων αναφέροντας τις δυνατότητες που προσφέρει η δική τους τεχνολογία.

Η εταιρία αναγνώρισης προσώπου Megvii ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε έναν νέο τρόπο να εντοπίζει και να ταυτοποιεί ανθρώπους με πυρετό, με τη στήριξη των υπουργείων Βιομηχανίας και Επιστημών. Το νέο της «σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τη μέτρηση της θερμοκρασίας», που εντοπίζει ανθρώπους με υψηλότερη από το κανονικό θερμοκρασία με τη βοήθεια θερμικών καμερών και χρησιμοποιεί στοιχεία για τον σωματότυπο και το πρόσωπο των ανθρώπων για να τους ταυτοποιήσει, δοκιμάζεται ήδη σε περιοχή του Πεκίνου.

Η SenseTime, μια ακόμα κορυφαία εταιρία τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα παρόμοιο σύστημα για τις εισόδους των κτιρίων, που μπορεί να ταυτοποιήσει ανθρώπους με μάσκα, ξεπερνώντας την αδυναμία της προηγούμενης τεχνολογίας. Η εταιρία καμερών παρακολούθησης Zhejiang Dahua ανέφερε ότι μπορεί να εντοπίσει με κάμερες υπερύθρων ανθρώπους με πυρετό, με ακρίβεια 0,3 βαθμών Κελσίου.

(φωτο:unsplash)