• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το λεσβιακό φιλί στο BBC που σόκαρε τους Βρετανούς τηλεθεατές (ΒΙΝΤΕΟ)

Το λεσβιακό φιλί στο BBC που σόκαρε τους Βρετανούς τηλεθεατές (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τηλεφωνικό κέντρο του BBC πήρε φωτιά πριν λίγες ημέρες και η αφορμή ήταν ένα φιλί.

Δεν επρόκειτο όμως για ένα οποιοδήποτε φιλί, αλλά για ένα που δόθηκε μεταξύ δυο εφήβων κοριτσιών στην καναδική σειρά The Next Step. Οι ηρωίδες Jude και Cleo είναι δύο μαθήτριες που ερωτεύονται η μια την άλλη και σε ένα επεισόδιο δίνουν το πρώτο τους φιλί.

Μόνο που αυτή η κίνηση εξαγρίωσε πολλούς τηλεθεατές της βρετανικής τηλεόρασης που άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα στα κεντρικά του BBC λέγοντας ότι ήταν απαράδεκτο να προβάλλονται τέτοιες εικόνες.

Και επειδή ο σάλος δεν έλεγε να κοπάσει το κανάλι αναγκάστηκε να απαντήσει στις αιτιάσεις.

«Η απόφαση να προβάλλουμε τη σκηνή του φιλιού ελήφθη με προσοχή και μετά την επιθυμία της εταιρείας παραγωγής η συγκεκριμένη σειρά να προβάλλει όσα ζουν οι νέοι που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αποστολής μας να βεβαιώσουμε ότι κάθε παιδί μπορεί να νιώθει ότι ανήκει κάπου, ότι είναι ασφαλές και ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε θέλει. Θεωρούμε ότι τόσο η ιστορία όσο και το φιλί αντιμετωπίστηκαν με ευαισθησία και όχι αισθησιασμό» ανέφερε μεταξύ άλλων το κανάλι.

Επισήμανε επίσης ότι προβάλλει συνεχώς και ετερόφυλοφιλα ζευγάρια, αλλά ήθελε να δείξει πως το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός σε μια σχέση.

(Από watchandchill – φωτο:video screenshot)