Το Ισραήλ θέτει ανώτατο όριο στη χρήση ΜΕΤΡΗΤΩΝ! Η επίσημη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ που βρήκαν

Το Ισραήλ απαγορεύει τη χρήση μετρητών για αγορές άνω των 1.700 $.

Από την 1η Αυγούστου, ένας νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στο Ισραήλ που απαγορεύει τις πληρωμές σε μετρητά και τραπεζικές επιταγές που υπερβαίνουν τα 6.000 NIS (1.700 $). Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φορολογικής μη συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οποιαδήποτε πληρωμή σε μια επιχείρηση άνω των 6.000 NIS πρέπει να γίνεται με εναλλακτικές μεθόδους, όπως ψηφιακή μεταφορά ή χρεωστική κάρτα.

Οι συναλλαγές μεταξύ ατόμων που δεν αναφέρονται ως ιδιοκτήτες επιχείρησης θα περιορίζονται σε 15.000 NIS (4.360 $) σε μετρητά.

«Θέλουμε το κοινό να μειώσει τη χρήση χρημάτων σε μετρητά», δήλωσε η Tamar Bracha, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εκτέλεση των κανόνων για λογαριασμό της φορολογικής αρχής του Ισραήλ.

“Ο στόχος είναι να μειωθεί η ρευστότητα μετρητών στην αγορά, κυρίως επειδή οι εγκληματικές οργανώσεις τείνουν να βασίζονται σε μετρητά. Περιορίζοντας τη χρήση τους, η εγκληματική δραστηριότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.”

(φωτο:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί