• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το FSF-MED καλεί σε άμεσο εμβολιασμό εργαζομένων στις αερομεταφορές

Το FSF-MED καλεί σε άμεσο εμβολιασμό εργαζομένων στις αερομεταφορές

Το « Μεσογειακό ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων- FSF-MED» καλεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους να αξιολογήσουν τον τομέα των αερομεταφορών ως τομέα ζωτικής σημασίας και να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό των εργαζομένων σε αυτόν κατά προτεραιότητα.

«Τυχόν μόλυνση ενός σημαντικού αριθμού τους , θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις, οι οποίες δεν θα περιορίζονται μόνο στον οικονομικό τομέα», αναφέρει σε ανακοίνωσε το FSF-MED.

Το «Μεσογειακό ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων» αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στους τρεις κύριους πυλώνες του τομέα των αερομεταφορών, ( λειτουργοί στο κέντρο επιχειρήσεων στα αεροδρόμια, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, πιλότοι και προσωπικό καμπίνας), θα πρέπει να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση και χωρίς τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον COVID19.

Αναφέρει επίσης ότι «αναμφίβολα, ο τομέας των αερομεταφορών υπέστη τις σοβαρότερες και πλέον άμεσες αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19», προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις αυτές επηρέασαν κατ’ επέκταση τον τουρισμό, όπως και την οικονομία γενικότερα.

Επιπλέον, το FSF-MED αναφέρει ότι «η αναμενόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και ειδικά αυτή που σχετίζεται με τον τουριστικό τομέα, έστω και περιορισμένη, στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις αερομεταφορές».

Πηγή: ΚΥΠΕ