• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το el, πρώτο στις Παγκόσμιες εξελίξεις – Γνωρίστε τον Μιντάρ: Τον δάσκαλο που διδάσκει την ηθική (ΒΙΝΤΕΟ)

Το el, πρώτο στις Παγκόσμιες εξελίξεις – Γνωρίστε τον Μιντάρ: Τον δάσκαλο που διδάσκει την ηθική (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Εδώ και καιρό το el, προειδοποιεί για τα «δωράκια» που φέρνει η Νέα Τάξη, στις πόρτες μας. Είναι σημείο των καιρών και αυτό. Για να γίνει κατανοητό το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε, θα περάσουμε κατευθείαν στο σημείο-κλειδί:

Πρόκειται για τον νέο δάσκαλο των Ιαπώνων. Τον ονομάζουν Μιντάρ. Αυτός ο δάσκαλος, διδάσκει τις ιερές διδαχές του Βούδα στους Ιάπωνες. Η ιδιαιτερότητα του Μιντάρ, είναι η εξής:

Δεν είναι…άνθρωπος. Ναι καλά διαβάσατε δεν κάνατε κάποιο λάθος. Οι Ιάπωνες έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό.

Δείτε πως προσκυνάνε τον Μιντάρ. Δείτε πως ακολουθούν τις προσταγές του:

Οι προοδευτικοί είναι πολλοί, οι σκεπτόμενοι λίγοι. Τα καλά της τεχνολογίας, σίγουρα υπάρχουν. Δεν μπορούμε όμως, να κλείνουμε τα μάτια μας και να μην βλέπουμε τα αρνητικά.

Κάποιοι ίσως θεωρήσουν, ότι πρέπει να απολαύσουμε την πρόοδο και ότι δεν είναι σωστό να είμαστε αρνητικοί. Κατά μια έννοια είναι σωστό να μην είμαστε αρνητικοί. Κανονικά θα πρέπει να είμαστε φοβισμένοι με αυτά που γίνονται.

Είναι….καλό οι άνθρωποι να προσκυνάνε έναν ρομποτικό μηχανισμό;

Για τους πολλούς είναι σωστό ή τουλάχιστον αδιάφορο, πάντως όχι λάθος. Πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε ένα κατασκεύασμα που έχει άπειρες δυνατότητες, κανένας δεν μπαίνει στην διαδικασία να το σκεφτεί ή τουλάχιστον κανένας.

Η αλήθεια είναι ότι: Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να προχωράει η τεχνολογία και όλες οι εξελίξεις απλά πρέπει να γίνονται γνωστές, για να γνωρίζουμε από πριν τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Ισχύει η παρακάτω φράση:

«Το τυράκι το βλέπουμε, την φάκα όμως;»

Η παραπάνω φράση, τα λέει όλα. Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την ζωή μας, προκειμένου να αναλύσουμε τα παραπάνω δεδομένα. Ας μην επιστρέψουμε τις εξελίξεις να μας καθορίσουν πνευματικά, γιατί σωματικά θέλουμε δεν θέλουμε θα μας επηρεάσουν, είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Πηγή φωτογραφίας: Pexels.com

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.