Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Soir , το βελγικό «coronapass» αναμένεται να έχει αντίστοιχη χρήση με αυτή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού της ΕΕ που θα αφορά ταξίδια και μετακινήσεις. Ήδη από τα μέσα Αυγούστου, το Βέλγιο θα μπορούσε να ζητά μία απόδειξη είτε εμβολιασμού, είτε αρνητικού τεστ, για πρόσβαση σε ευρείας κλίμακας εκδηλώσεις. Η χώρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτό το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό για περιορισμένη χρήση εντός της επικράτειας.
Χθες το Γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλεξάντερ Ντε Κρου, επιβεβαίωσε στη Le Soir ότι το «coronapass» θα μπορούσε να ζητείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις εντός των συνόρων. “Σταδιακά θα επιτρέψουμε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ατόμων. Εάν όμως ένας διοργανωτής θέλει να υπερβεί τα εκάστοτε υφιστάμενα όρια, θα μπορούσε να το πράξει με τον έλεγχο του «coronapass» στην είσοδο των εκδηλώσεων. Μία Υπουργική Απόφαση που προβλέπει μία τέτοια περίπτωση θα είναι επαρκής, από νομικής άποψης. Αντικείμενο της ρύθμισης θα είναι οι μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις”.
Προκειμένου πάντως να αποφευχθεί κάθε είδους διακριτική μεταχείριση, τονίζεται ότι το coronapass θα εφαρμοστεί όταν θα δοθεί σε όλους τους πολίτες η ευκαιρία να εμβολιαστούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης