• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το CDC αλλάζει τις συστάσεις του κατόπιν πολιτικών πιέσεων: «Βόμβα» από Αμερική για «ειδικούς» και μάσκες, vid

Το CDC αλλάζει τις συστάσεις του κατόπιν πολιτικών πιέσεων: «Βόμβα» από Αμερική για «ειδικούς» και μάσκες, vid

EIDIKOI
Ανοίγει μεγάλη συζήτηση μετά από αυτά τα λόγια που φέρνει στην δημοσιότητα το el.gr

Η Κρίστι Λιν Νόεμ, Κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα από το 2019 και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανέφερε πως το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ ) έχει αλλάξει τις απόψεις του περί μάσκας πολλές φορές στο παρελθόν λόγο «πολιτικών πιέσεων», ενώ εκείνη προτιμά να βασίζεται στην επιστήμη και στα επιστημονικά δεδομένα.

Η τοποθέτηση της μπορεί να ανοίξει κουβέντα και στην Ελλάδα, καθώς οι «ειδικοί» επικαλούνται συχνά το CDC, ιδιαιτέρως σε σχέση με την επιβολή διπλής μάσκας στην χώρα μας.

Όταν ρωτήθηκε για την μάσκα, σε συνέντευξη τύπου, την οποία έχει αναρτήσει στην προσωπική σελίδα της στο facebook, είπε ότι δεν είναι καθήκον της να υποχρεώσει τους ανθρώπους να φορούν μάσκες, αποκλείοντας παράλληλα την πιθανότητα να δώσει εντολή για χρήση διπλής μάσκας στην Νότια Ντακότα.

Δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι ο δικός μου ρόλος να επιβάλω στους ανθρώπους να φορούν μια μάσκα.

Το άφησα ολόκληρη την χρονιά στην προσωπική ευθύνη του καθενός να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτό του και την οικογένειά του και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό».

Αναφορικά με την σύσταση του CDC για δύο μάσκες, είπε:

«Λοιπόν το CDC έχει αλλάξει τις συστάσεις του πολλές φορές!!!!! Στην πραγματικότητα είδαμε το CDC να αλλάζει τις συστάσεις του κατόπιν πολιτικών πιέσεων στο παρελθόν!

Εγώ επιλέγω να βασίζομαι στην επιστήμη, σε δεδομένα και στοιχεία και οι μάσκες έχουν αποτέλεσμα σε συγκεκριμένες περιστάσεις αν φοράς τον σωστό τύπο κι αν το κάνεις καταλλήλως…

Αλλά δεν πρόκειται να το επιβάλω! Δεν πρόκειται για διαφωνία πάνω στο αν οι μάσκες είναι αποτελεσματικές ή δεν είναι αποτελεσματικές. Ποτέ δεν το συζήτησα αυτό. Αυτό το οποίο συζητάω είναι η επιβολή. Πιστεύω ότι είναι ανάρμοστο για την κυβέρνηση να έρχεται και να επιβάλλει ότι κάποιος θα βάλει μια μάσκα και πιστεύω ότι είναι ανάρμοστο για μας να ντροπιάζουμε ανθρώπους που επιλέγουν να μην φοράνε μια μάσκα».

Δείτε το βίντεο, το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε σχέση με όσα επιβάλλονται στην χώρα μας: