Το αποκάλυψαν και αυτό: Δεν έχει υπάρξει γραφικότερη είδηση (Βίντεο)

Σαρωτικές αλλαγές έφερε η ανάπτυξη της τεχνολογίας!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Ο κόσμος άλλαξε για πάντα απλά δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε, τουλάχιστον όχι ακριβώς. Τα μικροκύματα που υπάρχουν δεν μπορούμε να τα δούμε. Ειδικά με τις κεραίες που θα εγκατασταθούν σύντομα, τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην.

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων ή αλλιώς 5G θα εφαρμοστεί στην Ευρωπαική Ένωση σε δύο χρόνια αν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας ικανός να καθυστερήσει την αλλαγή. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο ασύρματης διασύνδεσης στο Διαδίκτυο. Παρέχει εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες που σε πρώτη φάση φτάνουν το 1 Gbs. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πακέτα (προγράμματα, ταινίες, μουσική) που θα κατεβάζετε κατόπιν πληρωμής, θα βρίσκονται κοντά σας σε λιγότερο από 2 λεπτά, ακόμα και αν είναι μεγάλα.

Σήμερα χρησιμοποιούμε τα δίκτυα 4G τα οποία μας εξυπηρετούν αλλά δεν έχουν τεράστιες δυνατότητες. Τα δίκτυα 5G όμως, έχουν: Το έξυπνο ψυγείο σας έχει ένα τσιπάκι το οποίο λαμβάνει και στέλνει δεδομένα. Αυτό το τσιπάκι μπορεί να επικοινωνήσει με το κινητό σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορείτε να αλλάξετε θερμοκρασία στο ψυγείο με ένα πάτημα στην οθόνη του κινητού σας, ακόμα και αν βρίσκεστε πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Για αυτό το 5G έχει και το όνομα Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Θα βλέπετε τα πλεονεκτήματα αλλά όχι τα μικροκύματα. Ακόμα και αν εσείς δεν επιλέξετε να κάνετε χρήση του 5G, υπάρχουν οι συνάνθρωποι που θα το κάνουν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή εικόνας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...