Το αγαπημένο σενάριο του Χαράρι με την AI: «Κανένα ανθρώπινο ον δεν θα το διαχειριστεί», aud

«Έχω άλλα καταστροφικά σενάρια...».

Για την τεχνητή νοημοσύνη και την «εσχατολογία» γύρω από αυτή μίλησε (ξανά) ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους και θεωρητικός της νέας εποχής, Yuval Harari.

Πρόκειται για το άτομο-«προφήτης» της νέας τάξης που έχει ισχυριστεί μέχρι και το ότι ο Χριστός δήθεν έλεγε ψέματα και ότι «εδώ στη γη είναι ο αληθινός κόσμος», πράγμα που βεβαίως δεν ισχύει!

Αυτή τη φορά ο Χαράρι ερωτήθηκε για τους κινδύνους που ακούγεται ότι διατρέχει η ανθρωπότητα από την πραγματική τεχνητή νοημοσύνη, που ακόμα δεν έχουν βγάλει στη φόρα.

Ακούστε τι λέει μεταξύ άλλων, εστιάζοντας περισσότερο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα:

«Ένα αγαπημένο σενάριο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πόσοι άνθρωποι σήμερα κατανοούν το οικονομικό σύστημα; Ας είμαστε γενναιόδωροι λέγοντας 1%. Θυμηθείτε τώρα την κρίση του 2008.

Όλα ξεκίνησαν με αυτές τις οικονομικές μεθόδους που κανείς δεν κατανοούσε. Είχατε μερικούς “μάγους”, μερικά παιδιά που πήγαν από το Χάρβαρντ στη Γουόλ Στριτ εφευρίσκοντας αυτά τα εξασφαλισμένα ομόλογα χρέους. Κανείς δεν τα κατανοούσε και αυτό κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία.

Και τώρα, περνώντας στο γρήγορο, σε 5 χρόνια έχετε την ΑΙ να δημιουργεί νέες οικονομικές μεθόδους, που δεν μπορούν να τρέξουν στον δρόμο και να σκοτώσουν κόσμο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας είναι βασισμένος σε νέες οικονομικές μεθόδους, σε πολύ περίπλοκα μαθηματικά, που κανένα ανθρώπινο ον δεν μπορεί να αντιληφθεί. Μόνο η ΑΙ μπορεί να το διαχειριστεί και ολόκλητο το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι χτισμένο πάνω τους»:

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί