• Αρχική
  • Άρθρα
  • Της «μόδας» γίνεται η…4ήμερη εργασία – Τι προτείνει αρχηγός κράτους

Της «μόδας» γίνεται η…4ήμερη εργασία – Τι προτείνει αρχηγός κράτους

Προκειμένου να εξισορροπηθεί η προσωπική και η επαγγελματική ζωή των πολιτών, αλλά και με στόχο την οικονομική ανάκαμψη,

η Τζασίντα Άρντερν, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, λέει «ναι» στην τετραήμερη εργασία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, προτείνει την τετραήμερη εργασία με στόχο αφενός την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού αφετέρου την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.


Σε βίντεο μέσω Facebook, η Άρντερν έθεσε μια σειρά από προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της μικρότερης εργασιακής εβδομάδας, και έτσι οι πολίτες θα ενθαρρύνονταν να ταξιδέψουν περισσότερο.

Η ίδια είπε το εξής:

«Τελικά αυτό εναπόκειται στους εργοδότες και στους εργαζόμενους, αλλά, όπως έχω πει, έχουμε μάθει πολλά για τη νόσο COVID-19 και την ευελιξία των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι και πού μπορεί να οδηγήσει την παραγωγικότητα».

Πέρσι, η τουριστική βιομηχανία απασχολούσε περίπου 230.000 άτομα, αντιπροσωπεύοντας το 8,4% του συνολικού πληθυσμού. Δεκάδες χιλιάδες Νεοζηλανδοί έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 8% φέτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, ενώ το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να υπερβεί ακόμα και το 15% και να φθάσει μέχρι το 30%.

(Sputniknews – φωτο:pexels)