Τι λένε ξαφνικά για το νερό: Ο κίνδυνος μεγάλου πολέμου και παγκόσμιας παρέμβασης

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Νέα μελέτη της NASA βάζει φωτιές στον πλανήτη καθώς φέρεται να αποκαλύπτει πως το γλυκό νερό στην πλανήτη «στερεύει».

Οι επιστήμονες φέρονται να βασίστηκαν σε δορυφορικές παρατηρήσεις 14 ετών σε συνδυασμό με στοιχεία για την ανθρώπινη δραστηριότητα!

Κατέγραψαν, όπως ισχυρίζονται, τις τάσεις διαθεσιμότητας γλυκού νερού σε 34 περιοχές σε όλο τον κόσμο.

«Ανακαλύψαμε ότι υφίσταται μία μεγάλη υδρολογική αλλαγή», δήλωσε ο υδρολόγος Τζέι Φαμιλιέτι.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι υγρές περιοχές σε όλο τον κόσμο γίνονται πιο υγρές και οι ξηρές περιοχές πιο ξηρές. Τον ισχυρισμό τους, τον ερμηνεύουν ως «επιδείνωση της κατάστασης για τις ξηρές περιοχές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται μεταξύ των τροπικών και των μεγάλων γεωγραφικών πλατών».

Δίνουν βάρος σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, η Καλιφόρνια και η Αυστραλία, όπως, σημειώνουν, εξαντλούνται τα αποθέματα των υπόγειων υδάτων.

Η κατάσταση στις περιοχές αυτές είναι απίθανο να βελτιωθεί χωρίς σημαντική κυβερνητική δράση, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

Ως αιτία παρουσιάζουν την υποτιθέμενη «υπερθέρμανση», ενώ πρόσφατα είχε χιονίσει στις ερήμους της περιοχής, αλλά και την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες πίσω από αυτές τις τάσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, οι φυσικοί κύκλοι και η διαχείριση των υδάτινων πόρων από τους ανθρώπους.

Στερεύει λοιπόν μας λένε το νερό, ειδικά στην Μέση Ανατολή, όπου υπάρχει έντονη διαμάχη για αυτό, ειδικά αναφορικά με τον ποταμό Ευφράτη, με τους Τούρκους να μειώνουν, συχνά-πυκνά, την ροή του προκαλώντας προβλήματα στην Συρία και όχι μόνο.

Οι πληροφορίες της NASA για έλλειψη νερού:

  • Είτε θα χρησιμοποιηθούν για αύξηση των εντάσεων στην Μέση Ανατολή και όπου αλλού (το νερό παρουσιάζεται ως βασική αιτία ξεσπάσματος παγκοσμίου πολέμου).
  • Είτε θα προκαλέσει παγκόσμια παρέμβαση ελέγχου του νερού με την βοήθεια τοπικών κυβερνήσεων βάσει της Ατζέντας 2030.
  • Είτε και τα δύο μαζί.

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το νερό είναι το υπέρτατο αγαθό της ανθρωπότητας και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται για «πονηρούς» σκοπούς, όπως και οι έρευνες σε σχέση με αυτό! Όποιος ελέγχει το νερό, ελέγχει την ζωή σε αυτόν εδώ τον κόσμο!

  • 68
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...