Τι ετοιμάζει ο Σόρος;;; Διαβάστε…

μέσω της εταιρείας Soros Fund Management, την οποία διοικεί ο γιος του Robert.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η εταιρεία αγόρασε σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές της startup βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (κυρίως ημιφορτηγών) Rivian Automotive Inc το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι 19.835.761 μετοχές, αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή, καθιστούν τη Soros Fund Management μεταξύ των πιο σημαντικών επενδυτών της εταιρείας. Η Rivian, η οποία ανήκει κατά 20% στην Amazon.com Inc, αναμένεται να παρέχει στην εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά.

Η Rivian με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια ανέμενε ότι η παραγωγή θα υπολείπονταν «μερικών εκατοντάδων οχημάτων» από τον στόχο των 1.200 για το 2021 λόγω των περιορισμών της εφοδιαστικής αλυσίδας, υπογραμμίζοντας τις πιθανές προκλήσεις στην αύξηση της παραγωγής για να αντιμετωπίσει την Tesla Inc.

Οι μετοχές της Rivian υποχώρησαν 9% την Παρασκευή και καταγράφουν πτώση 43% από τις αρχές του 2022, ενώ από τη μέγιστη τιμή (179,46 δολάρια στις 16 Νοεμβρίου) υποχωρεί 67%. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο – μία εβδομάδα νωρίτερα – η εταιρεία συγκέντρωσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της IPO.

Ο George Soros έχει χρηματοδοτήσει διάφορα ιδρύματα και ΜΚΟ και επιχειρήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Μεταξύ αυτών και την εταιρεία United Group του Σέρβου Dragan Solak, η οποία υλοποιεί πλάνο εξαγορών και επέκταση στην Ελλάδα με τις εξαγορές των Nova (πρώην Forthnet) και Wind.

fortunegreece

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί