• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θυμάστε τι είχαμε γράψει στο el.gr; Διαβάστε τώρα τι δηλώνει ο Π.Κόκκαλης

Θυμάστε τι είχαμε γράψει στο el.gr; Διαβάστε τώρα τι δηλώνει ο Π.Κόκκαλης

Πάντα πιο μπροστά από τις εξελίξεις στην Ελλάδα...

Είχαμε γράψει στο el.gr:

Στην αρχή χρησιμοποιούσαν τον όρο «υπερθέρμανση», όμως επειδή τελικά οι θερμοκρασίες έπεφταν αντί να ανεβαίνουν με χιόνια ακόμα και σε ερήμους, ξεκίνησαν να διαδίδουν και τον όρο «κλιματική αλλαγή».

Φαίνεται όμως πως ούτε εκείνος ο όρος είχε μεγάλη απήχηση ή πως πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε παγκόσμιες εξελίξεις.

Αντί λοιπόν για «κλιματική αλλαγή» (climate change), ο Guardian εισάγει το «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» περνάει στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, κατά την συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την διαμόρφωση των δέκα σημείων με τις βασικές πολιτικές θέσεις της ομάδας, δήλωσε:

«H κλιματική αλλαγή ως όρος έχει αναφορά στη μετεωρολογία. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης και οι κοινωνίες μας και συνδέεται με το ανθρωπογενές της υπερθέρμανσης του πλανήτη, είναι μία κλιματική έκτακτη ανάγκη και η ανάληψη όποιας αποτελεσματικής πολιτικής δράσης χρειάζεται να ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΦΩΤΟ eurokinissi