• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θλιβερές εικόνες! Άγριο ξύλο στο μετρό της Ισπανίας για τις μάσκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Θλιβερές εικόνες! Άγριο ξύλο στο μετρό της Ισπανίας για τις μάσκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φρουροί ασφαλείας στο μετρό της Βαρκελώνης πλακώθηκαν με επιβάτες που αρνούνταν να καλύψουν τη μύτη και το στόμα τους με μάσκα. Αυτό που ξεκίνησε ως λεκτική διαμάχη σύντομα μετατράπηκε σε άγριο ξύλο.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες στην Ισπανία προκαλεί ορισμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ εκείνων που συμμορφώνονται και εκείνων που παραβιάζουν τον νόμο. Στις 30 Σεπτεμβρίου, άλλο ένα επεισόδιο αυτού του τύπου έλαβε χώρα στο μετρό της Βαρκελώνης.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι νέοι τσακώθηκαν με έναν από τους επιβάτες όταν αυτός τους κατηγόρησε ότι δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φρουροί ασφαλείας του μετρό παρενέβησαν.


Το βίντεο δείχνει τη λεκτική διαμάχη η οποία σύντομα μετατρέπεται σε άγριο ξύλο με τους φρουρούς ασφαλείας. Ακολουθούν ουρλιαχτά με το ξύλο να συνεχίζεται και στην πλατφόρμα του μετρό. Μάλιστα, οι φρουροί φαίνεται να κάνουν και χρήση των γκλοπς τους.

Αυτός ο τύπος αντιπαράθεσης «δίνει μια κακή εικόνα για τον κλάδο μας» αναφέρει η Ένωση για τις Μεταφορές στη Βαρκελώνη τονίζοντας ότι οι ελεγκτές για τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό κρατούν γενικά «χαμηλό προφίλ».

(Sputniknews – φωτο:screenshot)