Το «λίφτινγκ» του κτιρίου της Εγνατίας, που θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, ανέλαβε, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, η εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ», έχει προϋπολογισμό 3,76 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολική προθεσμία εκτέλεσης δεκαοκτώ μήνες από σήμερα. Τότε αναμένεται να παραδοθεί ένα κτίριο-πρότυπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συνδυάζει υψηλές ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος. Θα είναι, όπως προβλέπεται, ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κλάση Α+), με LED φωτισμούς, πρόνοιες για ΑμΕΑ, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού κι ελέγχου, ενώ θα μπορεί να στεγάσει περί τους 100 εργαζόμενους.
«Η ανακαίνιση του κτιρίου μας στην Εγνατία αποτελεί το πιο… προφανές κομμάτι του επενδυτικού μας προγράμματος, το οποίο διατρέχει ο αειφορικός, περιβαλλοντικός προσανατολισμός. Σκοπεύουμε να παραδώσουμε το 2023 στους εργαζόμενους και τους Θεσσαλονικείς ένα κτίριο γραφείων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, που θα εξασφαλίζει οικονομική αποδοτικότητα, ασφάλεια, ποιότητα ζωής για τους ενοίκους του και καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος. Ένα κτίριο-πρότυπο για την περιοχή», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ – καθηγητής ΑΠΘ με ειδικότητα στα ενεργειακά συστήματα, Άγις Παπαδόπουλος.
«Το χρονοδιάγραμμά μας τηρείται απαρέγκλιτα. Η αναβάθμιση του κτιρίου της Εγνατίας, μιας κατασκευής που δεν πληροί τους σύγχρονους αντισεισμικούς και ενεργειακούς κανονισμούς, είναι ένα έργο ουσίας για τους εργαζόμενους κι ένα έργο συμβολικό για το πώς θέλουμε όλοι μας να βλέπουμε τις ΔΕΚΟ στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Άνθιμος Αμανατίδης.
Ο φλοιός του κτιρίου θα προσομοιάζει στην αρχική κατασκευή του ’70 και θα συνδυάζει αμμοβολισμένους υαλοπίνακες με ημιδιαφανείς γυάλινες κινητές περσίδες για άρτιο φωτισμό και παράλληλη ηλιοπροστασία.
Σημειώνεται ότι, τα καταστήματα για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών στην Αγγελάκη
και το Βαρδάρι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









