Απαγορεύεται από αύριο Κυριακή στις 7.30 το πρωί η κυκλοφορία στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Θέρμης και στο Δασόκτημα Πανοράματος, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.
Σχετική απόφαση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, ενώ η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ ως τη Δευτέρα στις 7.30 το πρωί.
Ειδικότερα απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων στο τμήμα του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου), στο Δασόκτημα Πανοράματος και στη δασική περιοχή Θέρμης (πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί).
Για την εφαρμογή του μέτρου η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης αποδέχεται τον σχεδιασμό της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου. Παράλληλα οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και τις δράσεις για την επιτήρηση των δασών της Θεσσαλονίκης, καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης
- Λαοί της Ευρώπης υποφέρουν στον «βωμό» της εμμονής Ευρωπαίων διεθνιστών
- Πλήρης επάρκεια αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής παρά τα αγροτικά μπλόκα
- Ο δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί 120 νέες και δωρεάν θέσεις στάθμευσης κοντά στα δικαστήρια
- Η γαλλική κυβέρνηση παρακαλεί τους αγρότες που διαδηλώνουν να σταματήσουν εν όψει Χριστουγέννων
- Νέες συναντήσεις για το ουκρανικό όσο ο πόλεμος συνεχίζεται
- Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν









