• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα τρελαθούμε! Αυτό προτείνει ο ΠΟΥ για τον….εορτασμό των Χριστουγέννων!

Θα τρελαθούμε! Αυτό προτείνει ο ΠΟΥ για τον….εορτασμό των Χριστουγέννων!

Αν το κρύο δεν είναι τσουχτερό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει για φέτος τα Χριστούγεννα πικ νικ σε πάρκα και άλλους δημόσιους υπαίθριους χώρους, για να γιορτάσουμε με ασφάλεια εν μέσω κορονοϊού.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά.

Προς το παρόν, δεν ξέρουμε… πόσο διαφορετικά θα είναι, αφού θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα με τον κορονοϊό, πάντως, δεδομένα, τίποτα δεν θα θυμίζει άλλες χρονιές. Την επόμενη εβδομάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα τουλάχιστον, φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάντως, έχει μια πρόταση, αν και κάπως… ξένη για τον Έλληνα, ειδικά τις μέρες των γιορτών. Και η πρόταση είναι πικ νικ σε πάρκα και άλλους δημόσιους υπαίθριους χώρους, για να γιορτάσουμε με ασφάλεια εν μέσω κορονοϊού. Αν, βέβαια, δεν κάνει κρύο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, καθηγητής Hans Kluge, είπε χαρακτηριστικά: «Γιορτάστε με όσους βρίσκονται κοντά σας. Εάν πρόκειται για μια μεγάλη συγκέντρωση ευάλωτων ατόμων, αναβάλετέ τη έως ότου μπορέσετε να συγκεντρωθείτε με ασφάλεια. Παρά το κρύο, εάν το επιτρέπουν οι τοπικοί περιορισμοί, συγκεντρωθείτε έξω με τους αγαπημένους σας για πικ νικ στο πάρκο».

Οι επιστήμονες, εξάλλου, έχουν εισηγηθεί ότι η ελάφρυνση των περιορισμών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ενδέχεται να απαιτήσει πριν αρκετές ημέρες σκληρότερων μέτρων για… αντιστάθμιση.

Ο Andrew Hayward, δε, καθηγητής επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο University College London και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες, προειδοποίησε ότι ο συγχρωτισμός τα Χριστούγεννα ενέχει «σημαντικούς κινδύνους», ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Τόνισε ότι δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση στο να κυλήσει ομαλά για όλους η φετινή περίοδος εορτασμού. και επεσήμανε ότι βρισκόμαστε λίγο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους, επομένως θα ήταν τραγικό να κάνουμε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις τώρα.

(gazzetta – φωτο:photo screenshot)