Θα γίνει άμεσα στην Ελλάδα: «Άτλας ψηφιακή σύνταξη»

430.000 είναι οι εκκρεμείς συντάξεις και μπορεί να αυξηθεί προς τα πάνω ο αριθμός είπε ο υπουργός εργασίας κ.Βρούτσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή του κ.Αυτιά.

Πως θα λυθεί το πρόβλημα των συντάξεων

Δεν θα προσληφθούν νέοι υπάλληλοι για να βγάλουν τις συντάξεις (δεν θα προσληφθούν για την συγκεκριμένη δουλειά, το τονίζουμε). Το Νοέμβριο του 2019 έρχεται η νομοθετική πρωτοβουλία «Άτλας ψηφιακή σύνταξη». Το υπουργείο μπαίνει στην νέα εποχή όπως είπε ο υπουργός. Τον Ιούνιο του 2020 το 43,4% των συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά με ένα κλίκ.

Παρακάτω είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει καμία σύνταξη και τόνισε ότι θα υπάρξουν μόνο βελτιώσεις στο ασφαλιστικό. Θα αλλάξει παρεμβατικά όλος ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι συντάξεις χηρείας θα παραμείνουν στο ύψος του 2014.

Το el, ενημερώνει εδώ και καιρό. Το πρόβλημα που είναι οι εκκρεμείς συντάξεις, θα λυθεί. Με ποιο τρόπο; όπως διαβάσατε παραπάνω, η τεχνολογία θα λύσει και αυτό το πρόβλημα. Για την συγκεκριμένη εργασία δεν χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις…ανθρώπων.

Σημείωση: Όλος ο πλανήτης αυτή την στιγμή βαδίζει στον δρόμο της αυτοματοποίησης. Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει έδαφος και η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει «απ΄έξω».

Όταν γενικά ακούμε για απλοποίηση των διαδικασιών και για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, «πρέπει να περιμένουμε» τεχνολογικές παρεμβάσεις. Το ίδιο μας είπαν και για την κάρτα του πολίτη, η οποία αργά ή γρήγορα θα έρθει. Θέλουμε δεν θέλουμε αυτές τις αλλαγές θα τις δούμε μπροστά μας.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •