• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα είναι δύο οι «παγκόσμιοι μεσσίες»; Η Ρωσία ξεκίνησε να ΠΑΡΑΓΕΙ μεταλλαγμένο κρέας – (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Θα είναι δύο οι «παγκόσμιοι μεσσίες»; Η Ρωσία ξεκίνησε να ΠΑΡΑΓΕΙ μεταλλαγμένο κρέας – (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Αποκλειστική είδηση του el.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η Μονάδα Συστατικών Τροφίμων Οσάκοφ, (Ochakov Food Ingredients Plant (OKPI)), ένα ρωσικό εργαστήριο καινοτομίας τροφίμων, ανακοίνωσε πως παρήγαγε το πρώτο δείγμα κρέατος εργαστηρίου.

Το κρέας εργαστηρίου παράγεται μέσω καλλιέργειας ζωϊκών κυττάρων, χωρίς να χρειάζεται «σφαγή ζώου», κάτι που επιθυμούν οι λεγόμενοι βέγκαν.

Ποιος θα μας διαβεβαιώνει ότι οι ουσίες αυτών των κρεάτων είναι κατάλληλες για τον ανθρώπινο οργανισμό;

Μα φυσικά οι «έγκριτές» επιστημονικές εταιρείες.

Τι μπορεί να συμβαίνει στην Ρωσία;

Ίσως η χώρα να ετοιμάζεται να προτείνει τα δικά της κρέατα εργαστηρίου στις διεθνείς αγορές, την ώρα που το καλλιεργήσιμο κρέας προωθείται παντού.

Εκτός και αν το εν λόγω εργαστήριο δρα ανεξάρτητα από την πολιτική του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ: Forbes

Θυμίζουμε άλλωστε πως τόσο η αριστερόστροφη Νέα Τάξη (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο.Η.Ε. κ.α.), όσο και το αντίπαλο δέος, η Εθνική Δεξιά (Ρωσία, σύμμαχοι, Τραμπ) επιθυμεί την χειραγώγηση των πολιτών είτε μέσω της παρακολούθησης είτε μέσω της διαχείρισης των τροφίμων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε περίπτωση που εγκαθιδρυθεί παγκόσμιο κράτος, στα πλαίσια του Ο.Η.Ε., στον παγκόσμιο ηγέτη της Δύσης, να αντιπαρατάξουν έναν της Ανατολής, που και αυτός θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, μεταλλαγμένες τροφές.

Οι επιστήμονες του ρωσικού εργαστηρίου ενημέρωσαν πως το δείγμα, βάρους 40 γραμμαρίων, αναπτύχθηκε με την χρήση μυϊκού ιστού από μοσχάρι.

Το πρότζεκτ διήρκησε 2 χρόνια και κόστισε 900.00 ρούβλια, σύμφωνα με το Forbes.

«Το κρέας εργαστηρίου, γνωστό ως καλλιεργήσιμο κρέας, υπόσχεται πολλά στην βιομηχανία κρεάτων. (…) Από την δική μας οπτική η παραγωγή κρέατος στο εργαστήριο, έχει τεράστια ηθική σημασία για την μοντέρνα κοινωνία, καθώς μπορούμε να αρνηθούμε την σφαγή ζώων για να παράξουμε κρέας», ανέφερε ο Nikolai Shimanovsky, μοριακός φαρμακολόγος και επικεφαλής του σχεδίου.

Όπως αναφέρουν το κρέας εργαστηρίου θα εμφανιστεί στα ρωσικά σουπερμάρκετ, μέχρι το 2023.

Ένας νέος κόσμος ετοιμάζεται και όλοι θέλουν την πρωτοκαθεδρία. Εκτός και αν τα σχέδιά τους «χαλάσει» ένας πόλεμος…

ΦΩΤΟ Pexels