Αύξηση τιμής των εισιτηρίων πλοίων και αεροπλάνων απαιτούν οι κλιματικοί ακτιβιστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους παγκοσμιοποιητές η δεκαετία στην οποία πριν λίγες μέρες μπήκαμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι ίδιοι την αποκαλούν «δεκαετία της διανομής», αφού σκοπεύουν, βάζοντας τις «μηχανές στο φούλ», να εφαρμόσουν συντονισμένα και σβέλτα το μισάνθρωπο σχέδιο της Ατζέντας 2030, κάνοντας μαζικά όσα δεν έγιναν στο βαθμό που έπρεπε να προηγούμενα χρόνια.

Ένα από τα σημεία κλειδιά της Ατζέντας 2030, είναι ο ολοένα και μεγαλύτερος περιορισμός των μετακινήσεων των ανθρώπων παγκόσμια.


Αυτό σημαίνει πως σταδιακά θα σταματήσουν τα ταξίδια με τα αεροπλάνα και τα πλοία, ενώ στην..ξηρά, εν καιρώ, θα απαγορευτούν τα αυτοκίνητα.

Η δικαιολογία για όλα τα παραπάνω θα είναι φυσικά η δήθεν «Κλιματική Αλλαγή» στην οποία πρωτοστατούν πρόσωπα όπως η Γκρέτα Τούμπεργκ, που δεν ταξιδεύει με αεροπλάνο και πλοίο δίνοντας το…καλό παράδειγμα.

Με το που μπήκε λοιπόν το 2020, συμπτωματικά (;), άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια είδηση, σχετικά με το ότι πρόκειται να αυξηθούν τα εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων!

Όπως διαβάζουμε στο ΣΚΑΙ, που μεταδίδει ρεπορτάζ της DW:

Πτήση για Μαγιόρκα με… δέκα ευρώ; Πριν μερικά χρόνια αυτό ήταν συχνά εφικτό με τις φθηνές αεροπορικές εταιρείες. Πλέον τέτοια εισιτήρια γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα.

Ως ένα βαθμό αυτό έχει να κάνει με την αύξηση της ευαισθητοποίησης των επιβατών, αλλά και των εταιρειών για την προστασία του κλίματος, δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν βρεθεί συχνά στο στόχαστρο λόγω αυξημένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το θέμα της κλιματικής αλλαγής απασχόλησε έντονα τον κλάδο των αερομεταφορών το 2019.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ είχε δηλώσει ότι τα αεροπορικά εισιτήρια κάτω των δέκα ευρώ «είναι από οικολογική, αλλά και από οικονομική άποψη μια τρέλα».

Αλλαγές όμως όπως σας είπαμε, έρχονται και στα εισιτήρια των πλοίων:

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβληματισμό και συζητήσεις στις διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών έχει προκαλέσει η νέα επιβάρυνση στο κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων, μειωμένη περιεκτικότητας σε θείο (σσ. από το 3,5% στο 0,5%) από 01/01/2020, κατά εφαρμογή σχετικού κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ.

Σύμφωνα με τους ακτοπλόους η επιβάρυνση αυτή αγγίζει περίπου το 25%. Στόχος του νέου Κανονισμού του ΙΜΟ είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η προστασία της ανθρώπινης υγείας μέσω της χρήσης, από όλα τα πλοία, του συγκεκριμένου τύπου καυσίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες στα περισσότερα πλοία τους ήδη χρησιμοποιούν το νέο καύσιμο πριν από τη νέα χρονιά, δεν αποκλείουν μία πιθανή αύξηση της τιμής τού ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από 7 έως 10% το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έχει θέσει το θέμα της επιβάρυνσης του κόστους των ναυτιλιακών καυσίμων στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα παραπάνω προβλέπονται από την Ατζέντα 2030, η οποία στοχεύει αρχικά να κάνει «απλησίαστα» τα εισιτήρια των αεροπλάνων και των πλοίων και σταδιακά να καταργήσει τα ίδια τα ταξίδια, πλην ίσως μερικών εξαιρέσεων επαγγελματικού χαρακτήρα.

Ο κόσμος μας αλλάζει και εμείς είμαστε μάρτυρες αυτής της αλλαγής. Δεδομένης της υπόσχεσης για πλήρη εφαρμογή της Ατζέντα 2030 μέσα στη δεκαετία που μπήκαμε, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές «περίεργες» ανακοινώσεις στο προσεχές μέλλον.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί