• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τελευταία ευκαιρία για το εμβόλιο της Οξφόρδης – Άρχισαν ξανά οι δοκιμές

Τελευταία ευκαιρία για το εμβόλιο της Οξφόρδης – Άρχισαν ξανά οι δοκιμές

Επαναλαμβάνονται από την AstraZeneca οι δοκιμές του εμβολίου της κατά της νόσου Covid19, αυτή τη φορά στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή (02.10.2020).

Συγκεκριμένα, η AstraZeneca Plc έκανε γνωστό ότι επαναλήφθηκαν οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ιαπωνία. Πρόσθεσε ότι είναι σε συνομιλίες με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να ξαναρχίσουν οι δοκιμές του εμβολίου της στις ΗΠΑ, όπου εξακολουθούν να είναι σε παύση.

Οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca σε διάφορες χώρες του κόσμου διακόπηκαν τον Σεπτέμβριο μετά την εμφάνιση ανεξήγητης ασθένειας σε έναν εθελοντή. Μολονότι οι περισσότερες δοκιμές επαναλήφθηκαν, στις ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε παύση, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές διεύρυναν την έρευνά τους, είχε μεταδώσει το Reuters την 30η Σεπτεμβρίου.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δοκιμή πρώτου προς μέσου σταδίου του πειραματικού της εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού ξανάρχισε στην Ιαπωνία έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, την Japanese Pharmaceuticals και την Medical Devices Agency.

Ήδη έχουν ξαναρχίσει οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

(φωτο:unsplash)