Όπως ο «μέγας φιλάνθρωπος» εκτίμησε πως δεν πρόκειται να ξεμπερδεύουμε με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα πριν το 2022 (Δείτε ΕΔΩ), έτσι και οι εν Ελλάδι ειδικοί βάζουν «ταφόπλακα» στα σχέδια μερικών για επιστροφή στην κανονικότητα.
Πόσο μάλλον όταν αυτή η κανονικότητα περνά μέσα από τους εμβολιασμούς.
Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».
Η καθηγήτρια εκτιμά ακόμη ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς. Ωστόσο όπως επισημαίνει θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες.
«Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».
Η κα Παπαευαγγέλου θεωρεί πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, να εμβολιάζονται παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη μάσκα λέει χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι».
«Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορωνοϊό και την επόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας το 21-22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα.
Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 22. Είδαμε ότι δεν είχαμε και γρίπη φέτος. Θα μας μείνει το “κουσούρι”».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









