• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Τα παιδιά μαθαίνουν να ανήκουν στην «Κοινότητα»: Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τα σχολικά γεύματα που αφορά όλους τους γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα παιδιά μαθαίνουν να ανήκουν στην «Κοινότητα»: Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τα σχολικά γεύματα που αφορά όλους τους γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κοινωνία φτωχοποιείται και πέραν των επιδομάτων το Κράτος μοιράζει απλόχερα φαγητό στα δημόσια σχολεία σε όλες τάξεις.

Μέχρι στιγμής οι γονείς μπορούν να αρνηθούν την συμμετοχή σε αυτά τα σχολικά γεύματα.

Όπως αναφέρεται, το διαιτολόγιο επιμελείται το Γεωπονικό πανεπιστήμιο με βάση, μέχρι στιγμής, την μεσογειακή διατροφή και απευθύνεται σε 153.244 μαθητές σε 63 δήμους σε όλη την χώρα.

«Πολλοί γονείς ζορίζονται να θρέψουν τα παιδιά τους», μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η διανομή δωρεάν σχολικών γευμάτων ξεκίνησε για Τρίτη συνεχή χρονιά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, οι μαθητές που θα ταΐζει το Κράτος φτάνουν τους 153.244, 763 σχολείων σε 63 δήμους σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, Λεωνίδα Νίκα, τα παιδιά αποκτούν με αυτό το πρόγραμμα:

  1. Κουλτούρα διατροφής
  2. Την αίσθηση της κοινότητας, την αίσθηση του «συνανήκειν»

Τα παιδιά λοιπόν θα συνηθίζουν στο ότι αποτελούν μέλη μιας κοινότητας, μίας κομμούνας, σε μία χώρα, όπου η επικρατούσα ιδεολογία είναι ο αριστερόστροφος διεθνισμός.

Σε σχολεία, ενδεχόμενα αργότερα  υποχρεωτικά ολοήμερα, θα συνηθίζουν από 4 ετών πως το Κράτος είναι εκείνο που αναλαμβάνει τόσο την διατροφή όσο και την ένταξή τους στην κοινωνία. Τα παιδιά θα ανήκουν στις Κοινότητές του.

Βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης από τον Ιανουάριο 2017, το σκεπτικό είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο έως τις 16.00 και στη συνέχεια να απασχολούνται στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία από τις 16.00 έως τις 20.00.

Στην παρούσα φάση τα φαγητά μοιάζουν νόστιμα και υγιεινά (μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο με ρύζι, σαλάτες εποχής κτλ). Τι θα γίνει όμως αν τελικά επικρατήσει η… vegan εκδοχή της διατροφής και μας έρθουν τα μεταλλαγμένα κρέατα και λαχανικά;

Δείτε ειδικά στο πρώτο βίντεο από το 7.00:

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...