Τα καλύτερα παιδιά της Νέας Τάξης: Ατζέντα 2030 «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με αυστηρότερες δράσεις υπέρ του κλίματος, ζητούν ο Φιλανδός και ο Αυστριακός Πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Φιλανδίας Σαούλι Νιίνιστο υποστήριξε την άποψη του αυστριακού ομολόγου του, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπελλέν, για την ηγεσία της παγκόσμιας μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής που πρέπει να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Φινλανδός πρόεδρος , σύμφωνα με το Sputniknews, επισκέπτεται τη Βιέννη για να συναντηθεί με τον αυστριακό ομόλογό του και να παρακολουθήσει τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς της αυστριακής πρωτεύουσας.

«Σε συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Βαν Ντερ Μπελλέν, ο Πρόεδρος Niinisto τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία για τον ηγετικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος, ζητώντας πιο φιλόδοξες ενέργειες για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε το γραφείο του Φινλανδού Προέδρου.

Ο κ. Βαν Ντερ Μπελλέν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον φινλανδό ομόλογό του για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την υπηρεσία προεδρίας της φινλανδικής προεδρίας.

«Και οι δύο μας ανησυχούμε πολύ για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν υπάρχει χρόνος για σπατάλη», δήλωσε ο Αυστριακός πρόεδρος, όπως αναφέρεται στη δήλωση.

Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού, ο Βαν Ντερ Μπελλέν ζήτησε τον Ιούνιο από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες να ενώσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

  • 48
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...