Άμεσο οικονομικό «στραγγαλισμό» όλων των «πράσινων» πολιτικών που προωθούν οι διεθνιστές επιφέρει η σημερινή ανακοίνωση της Ουάσινγκτον.
Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, επιχειρείται άμεση έξοδος της χώρας και από το «Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα».
Κοινώς, λεφτά τέλος από τις ΗΠΑ και για τις όποιες πράσινες ατζέντες!
«Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσυρθεί από τη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα (GCF) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται από το Ταμείο και παραιτούνται από τη θέση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του GCF, με άμεση ισχύ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου.
«Η χώρα μας δεν θα χρηματοδοτεί πλέον ριζοσπαστικές οργανώσεις όπως το GCF, οι στόχοι των οποίων έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια είναι θεμελιώδης για την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας», ήταν τα λόγια του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ.
«Η κυβέρνηση Τραμπ είναι προσηλωμένη στην προώθηση όλων των προσιτών και αξιόπιστων μορφών ενέργειας, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και της μείωσης της φτώχειας. Το GCF δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τους στόχους της UNFCCC, ωστόσο η συνέχιση της συμμετοχής σε αυτό κρίθηκε ότι δεν συμβαδίζει πλέον με τις προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης Τραμπ».
Πρόκειται για ακόμα ένα συντριπτικό χτύπημα της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία πριν καν κλείσει 1 χρόνο στη νέα θητεία της έχει ξηλώσει περισσότερες διεθνιστικές πολιτικές από ότι την περίοδο 2017-2021.
Effective immediately, the United States is withdrawing from @theGCF.
— Treasury Secretary Scott Bessent (@SecScottBessent) January 8, 2026
Our nation will no longer fund radical organizations like the GCF whose goals run contrary to the fact that affordable, reliable energy is fundamental to economic growth and poverty reduction.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Παραδόθηκε στον Νικ. Κακλαμάνη το πόρισμα της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ψηφιοποίηση στο κράτος: Τι συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Λαμαρίνες στην Πλατεία Ελευθερίας – Μετά το Πάσχα ανακοινώσεις για νέες θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη
- «Πραξικοπηματική» κίνηση από Φον ντερ Λάιεν: Εφαρμόζει συμφωνία παρά τις αντιδράσεις αγροτών και κρατών
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά έφτασε στην Ινδία, λένε ινδικά ΜΜΕ
- Πάνω από τα τρία εκατομμύρια παραμένουν οι άνεργοι στη Γερμανία – Δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης η αγορά εργασίας
- Ν. Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η νέα δράση εκσυγχρονισμού ποιότητας και ανάπτυξης υπηρεσιών ΑΕΙ
- Υφυπ. Δικαιοσύνης: Στόχος της κυβέρνησης η έκδοση τελεσίδικης απόφασης στις 700 μέρες
- Ανησυχητική αύξηση στα τροχαία τον περασμένο Δεκέμβριο
- Η Κίνα καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν το συντομότερο δυνατόν








