• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Συνέδριο για την «παγκόσμια ειρήνη» και την «πολυπολιτισμικότητα» στο Παρίσι – 80 ηγέτες ζητούν «καλύτερη οργάνωση του πλανήτη»

Συνέδριο για την «παγκόσμια ειρήνη» και την «πολυπολιτισμικότητα» στο Παρίσι – 80 ηγέτες ζητούν «καλύτερη οργάνωση του πλανήτη»

Πρωτεύουσα του κόσμου για την ειρήνη, θέλει το Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν, για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μια ειρήνη μέσα από το διάλογο και την «πολυπολιτισμικότητα», στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να δώσει νέα ώθηση.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής που σήμανε το τέλος των εχθροπραξιών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί σήμερα βράδυ, 80 περίπου αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσα στους οποίους και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Γάλλος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο στο Μουσείο του Ορσέ, όπου οι περίπου 120 προσκεκλημένοι του, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα έργα του Πάμπλο Πικάσο, «εποχή Μπλε και Ροζ», που εκτίθενται αυτές τις μέρες στο Μουσείο.

Την επομένη, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στην Αψίδα του Θριάμβου θα πραγματοποιηθεί η διεθνής εκδήλωση για την εκατονταετηρίδα της ανακωχής που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1918 στο περίφημο βαγόνι του τρένου, στο δάσος της Κοπιένης 70 χλμ βόρεια του Παρισιού.

Στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τους ηγέτες θα κηρύξει την έναρξη του «Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη», στο συνεδριακό χώρο της Βιλέτ (Villette) στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Ολομέλειας. Το Φόρουμ θα είναι τριήμερο, έως και την Τρίτη 13 του μήνα.

Απώτερος στόχος του προέδρου είναι να εξελιχθεί το Φόρουμ σε μια ετήσια διεθνή συνάντηση ανάμεσα «σε όλους του παράγοντες διακυβέρνησης», κράτη, διεθνείς οργανώσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, συνδικάτα, πολίτες.

«Εξακολουθεί να υπάρχει ανά τον κόσμο, μια δυναμική για πολυμέρεια και πολυπολιτισμικότητα και για μια καλύτερη οργάνωση του πλανήτη, τόσο ανάμεσα στους κοινωνικούς φορείς, όσο και στα κράτη του Βορρά και του Νότου» εξηγεί ο Ε. Μακρόν με την εξαγγελία της οργάνωσης του Φόρουμ.

 

Σχόλιο el.gr: Τι εννοεί ακριβώς ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας μία «καλύτερη οργάνωση του πλανήτη»; 

Και το κυριότερο: Ποιον αναμένουν οι ηγέτες του κόσμου να ξεκινήσει αυτήν την «νέα παγκόσμια οργάνωση»; 

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα…μηνύματα από το συγκεκριμένο φόρουμ στην «πόλη του φωτός» θα είναι πολλά.

 

«Εμπάργκο» Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε από την Ουάσιγκτον ότι δεν σκοπεύει να συμμετέχει στο Φόρουμ για την Ειρήνη την Κυριακή το απόγευμα.

Έτσι την ώρα που όλοι οι ηγέτες θα είναι μαζί γύρω από τον Μακρόν για την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τραμπ θα επισκεφθεί μόνος το νεκροταφείο των Αμερικανών στρατιωτών στο Μπουά Μπελό (Bois Belleau) στην Aisne βόρεια του Παρισίου.

«Ο Τραμπ σνομπάρει το Φόρουμ», ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στον τύπο ενώ στη συνέχεια το «Φόρουμ για την ειρήνη» κέρδισε τον τίτλο «Φόρουμ αντί-Τραμπ».

 

Σχόλιο el.gr:  Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ δεν έχει καμία θέση -καθώς δείχνουν και τα ίδια τα γεγονότα- σε ένα τέτοιο «νεοταξίτικο πανηγύρι» όπου όλη η «αφρόκρεμα» από τσιράκια της Νέας Τάξης θα δώσει το παρόν. 

Πόσο μάλλον σε εκδηλώσεις που κύριο θέμα τους είναι η «πολυπολιτισμικότητα». 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...