• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνάντηση του Βούλγαρου Προέδρου με την επικεφαλής του…CERN

Συνάντηση του Βούλγαρου Προέδρου με την επικεφαλής του…CERN

Η βουλγαρική κυβέρνηση και οι χώρες της περιοχής,

πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ταχύτερη δημιουργία ενός διεθνούς ινστιτούτου βιώσιμων τεχνολογιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την επικεφαλής του CERN, Φαμπιόλα Γκανιότι.

Ο κ. Ράντεφ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της βουλγαρικής Προεδρίας, τόνισε τη σημασία της ίδρυσης σύγχρονων επιστημονικών κέντρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα οποία, όπως είπε, θα δημιουργήσουν αναπτυξιακές προοπτικές για τους νέους.

«Χωρίς την ισότιμη κατανομή της επιστημονικής και εκπαιδευτικής υποδομής μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ευρώπης, θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί μια πραγματική κοινωνική και οικονομική συνοχή στην ΕΕ, ανεξάρτητα από το πόσο χρησιμοποιούνται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Ράντεφ, προσθέτοντας πως «είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του CERN».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του CERN επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του οργανισμού να συμβάλλει στην ίδρυση ενός ινστιτούτου βιώσιμων τεχνολογιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην περαιτέρω επέκταση της επιστημονικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία. Επίσης, εξήρε το έργο της βουλγαρικής επιστημονικής κοινότητας και αναφέρθηκε στη συνεχή υποστήριξη της Βουλγαρίας προς το CERN, καθώς και στη συμβολή των Βούλγαρων επιστημόνων στο έργο του οργανισμού.

photo:pexels