• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σύγκριση ρωσικών και αμερικανικών Ε.Δ. που «σπάει» κόκκαλα! Δύο εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες – viral ΒΙΝΤΕΟ

Σύγκριση ρωσικών και αμερικανικών Ε.Δ. που «σπάει» κόκκαλα! Δύο εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες – viral ΒΙΝΤΕΟ

Η στροφή των αμερικανικών Ε.Δ. προς τη διαφορετικότητα έχει διχάσει μέχρι και τους ίδιους τους Αμερικανούς!

Όλα ξεκίνησαν με ένα σποτάκι το οποίο εξυμνεί την ένταξη ατόμων ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης και σεξουαλικότητας στις αμερικανικές Ε.Δ. και περιγράφει τη ζωή της Emma, ενός κοριτσιού που μεγάλωσε με δύο μαμάδες.

Το βίντεο που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Μαΐου έρχεται ως μέρος της νέας εκστρατείας των αμερικανικών Ε.Δ. εν ονόματι, “The Calling”, που απεικονίζει τις διαφορετικές ιστορίες πέντε διαφορετικών μελών της υπηρεσίας.

Ξεκινά στην Καλιφόρνια με ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε από δύο μαμάδες“, ο αφηγητής Cpl. Η Emma Malonelord, λέει στο βίντεο.

«Αν και είχα μια αρκετά τυπική παιδική ηλικία, έπαιρνα μπαλέτο, έπαιζα βιολί, βαδίζω επίσης για ισότητα. Μου αρέσει να πιστεύω ότι υπερασπίζομαι την ελευθερία από πολύ μικρή ηλικία».

Το βίντεο πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με τους επικριτές του να προειδοποιούν ότι το “αστείο” μιας διαφήμισης θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη στη δύναμη του στρατού των ΗΠΑ.

Ακόμα και στην σελίδα “GoArmy” που το κοινοποίησε για πρώτη φορά στο Youtube, το βίντεο έχει συντριπτικά περισσότερα dislike από ότι like, με τους ιθύνοντες να έχουν για προφανείς λόγους κλειστά τα σχόλια:

Το βίντεο επανεμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Τετάρτη όταν ένας χρήστης δημοσίευσε μια παράλληλη σύγκριση της διαφήμισης του αμερικανικού στρατού με τον ρωσικό στρατό.

Έγινε μέσα σε ελάχιστα 24ωρα viral και υιοθετήθηκε μέχρι και από ρωσικά ΜΜΕ, όπως το Russia Today:

(Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους στο βίντεο)