Στο Υπερταμείο των δανειστών χιλιάδες ακίνητα – Οι «τοκογλύφοι» κάνουν «πάρτι»

Τα πάντα στο Υπερταμείο, στο οποίο η κυβέρνηση έχει παραδώσει την χώρα για 99 χρόνια.

Όπως μεταδίδεται μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), τα οποία ανήκουν σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, έπειτα από έλεγχο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), δηλαδή του λεγόμενου Υπερταμείου.

Η μεταβίβαση των ακινήτων πραγματοποιήθηκε φυσικά με την σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων. Εντάσσεται στην υποχρέωση ελέγχου και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ», μόνο στο κτηματολόγιο οι εγγραφές που αφορούν σε ακίνητα τα οποία ανήκουν σε υπουργεία και σε δημόσιους φορείς ανέρχονται σε 174 χιλιάδες.

Από τα ακίνητα αυτά, τα στελέχη του υπερταμείου απέκλεισαν εκείνα που έχουν δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, αλλά και αρκετά τα οποία διεκδικούν ιδιώτες. Επιφυλάσσονται βέβαια.

Το καθεστώς των περίπου 10.000 ακινήτων θα εξεταστεί ξανά κι από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών από κοινού με την ΕΤΑΔ, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά εμπόδια στην αξιοποίησή τους.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας το Υπερταμείο ελέγχει και τα 294 χιλιάδες ακίνητα τα οποία έχουν δηλωθεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη στο κτηματολόγιο.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί 14.823 ακίνητα τα οποία μπορούν να μεταφερθούν, δια μέσω του Κράτους σε ξένα χέρια, μέσα στο 2018, 8.500 άμεσα και τα υπόλοιπα έως το τέλος του έτους.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...