• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο στόχαστρο ελληνικά νησιά: Δεν εμβολιάζονται και προκαλούν τον θυμό των ΜΜΕ

Στο στόχαστρο ελληνικά νησιά: Δεν εμβολιάζονται και προκαλούν τον θυμό των ΜΜΕ

Οι ανακοινώσεις και τα σχόλια...

Στο στόχαστρο των ΜΜΕ βρίσκονται από χθες πέντε νησιά της Ελλάδας, στα οποία οι πολίτες δεν συγκινούνται από τα εμβόλια!

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε χθες στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς στα νησιά.

Σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε… ικανοποιημένος, αλλά αναφέρθηκε και σε πέντε νησιά, οι κάτοικοι των οποίων εμφανίζονται διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, για το διάστημα 24-30 Μαΐου, στα 19 νησιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχει καταγραφεί πάνω από 90% πληρότητα στα ραντεβού. Ωστόσο, σε πέντε νησιά και συγκεκριμένα σε Σάμο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο, τα ποσοστά είναι μικρά και συγκεκριμένα κάτω από 35%.

Περιοχές λοιπόν με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών θα μπαίνουν στο στόχαστρο των ΜΜΕ ως «κακά παραδείγματα» και «εμπόδια» στον δρόμο προς την… κανονικότητα. Αργότερα στο επίκεντρο ίσως μπαίνουν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Όταν έρθει δε το «σφράγισμα» μέσω μίας ψηφιακής ταυτότητας, εμφυτευμένης ή μη, τότε τα πράγματα ενδεχομένως θα γίνουν χειρότερα.

φωτο eurokinissi